Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tinerii greco-catolicii participă la ÎNTC

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 2000 de tineri participă în aceste zile la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic, manifestare ce are loc la Iaşi şi care se va încheia în 29 iulie.

După cum vă spuneam zilele trecute, din Dieceza romano-catolică participă 47 de tineri. Din informaţiile furnizate de către preotul Alexandru Dragoş, secretarul protopopiatului greco-catolic din Satu Mare, aflăm că la această manifestare din eparhie participă 278 de tineri, preoţi, călugări şi călugăriţe, însoţiţi de Preasfinţitul Vasile Bizău, episcop al Eparhiei Greco-catolice de Maramureş. Dintre aceştia, 52 de creştini sunt din protopopiatul greco-catolic Satu Mare, alături de preotul Mircea Dinga din parohia ”Sfântul Francisc” din muncipiu şi de preotul Nicolae Huzău din parohia greco-catolică Botiz.

Întâlnirea Naţională a Tineretului din România este, probabil, cel mai mare eveniment al Bisericii Catolice din România la care participă tinerii din toate diecezele romano-catolice şi eparhiile greco-catolice. Această întâlnire oferă tinerilor catolici din România posibilitatea să se întâlnească şi să se cunoască, să participe la activităţi de formare umană şi spirituală, să-şi manifeste entuziasmul prin momente culturale şi artistice, toate acestea în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului, adică avându-l pe Isus Cristos, singurul care poate să răspundă aspiraţiilor profunde ale tinerilor.

INTC are loc o dată la trei ani şi este organizată alternativ de o dieceză romano-catolică şi de o eparhie greco-catolică. Ediţia Iaşi este a XII-a, după Vizantea (1991), Gheorghe Doja (1992), Faraoani (1993), Cărbunari, Blaj (1994), Butea (1995), Bucureşti (1996), Cluj (1998), Timişoara (2001), Oradea (2003), Şumuleu Ciuc (2006) şi Baia Mare (2009).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns