Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ansamblul Sânzienele a obţinut premiul I la un festival în Moineşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ansamblul Sanzienele alaturi de Maria Tripon la festival
Ansamblul Sanzienele alaturi de Maria Tripon la festival

Micii oşeni îndrumaţi de Maria Tripon au luat premii pentru momentele de dans şi cele de interpretare vocală

La finele săptămânii trecute, la Moineşti, judeţul Bacău, a avut loc Festivalul – concurs naţional de muzică populară şi dans pentru copii “Mioneşteanca”, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.
Festivalul a fost organizat de Clubul Copiilor din localitate şi Asociaţia Cultural – Educativă “Mândră ie românească”, sub egida Ministerului Educaţiei. Pe scena festivalului au evoluat în jur de 400 de copii din zece ansambluri din Iaşi, Botoşani, Vrancea, Dolj, Argeş, Prahova, Brăila, Bacău, Suceava şi Satu Mare.
Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de Ansamblul folcloric Sânzienele al Clubului Elevilor Negreşti Oaş, ansamblu condus de profesoara Maria Tripon. Micii oşeni au bătut un drum lung până-n Moineşti, dar efortul lor a fost până la urmă răsplătit, fiindcă rezultatele obţinute sunt foarte bune. La categoria dansuri populare, Ansamblul Sânzienele a reuşit să obţină în urma evoluţiei deosebite premiul I la festivalul de la Moineşti.

Au dansat în aplauzele publicului următorii membri ai formaţiei negreştene< Narcisa Berinde, Teodor Malanca, Denisa Iacob, Paul Lup, Iulian Fabian, Daniela Maniţă, Gabriel Tărnar, Jesica Mărcuş, Alexandra Balog şi Alexandru Rădulescu.
Festivalul s-a desfăşurat pe două mari secţiuni< solişti vocali – pe categorii de vârstă şi dansuri ansambluri. Au avut o evoluţie apreciată de juriul festivalului şi soliştii vocali ai Ansamblului Sânzienele. Daniela Maniţă a obţinut premiul întâi ca solist vocal, premiul al doilea l-au obţinut Narcisa Berinde, Jesica Mărcuş şi Denisa Iacob, iar premiul al treilea a fost câştigat de Teodor Malanca şi Alexandra Balog.  Şi fiindcă ziua în care a fost organizat festivalul a coincis cu evenimentele dedicate Zilelor municipiului Moineşti, interpreta Maria Tripon a fost invitată să susţină un recital de muzică populară oşenească pentru moineşteni. Pe scenă cu ocazia zilelor municipiului Moineşti a mai evoluat şi Cristian Enache, fiul Mariei Tripon, la rândul său artist.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns