Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România mai importă carne de bovină

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În ultima perioadă, fermierii români crescători de bovine reclamă imposibilitatea vânzării pe piaţa românească a animalelor pe care le deţin în exploataţii. Vânzarea se mai face spre Grecia şi fosta Iugoslavie, dar preţurile sunt cu multe sub valoarea reală. Referitor ca carnea de bovină există, totuşi un paradox.



Potrivit publicaţiei Recolta.eu: “…În primul semestru, România a mai importat carne de bovine prospătă sau refrigerată în valoare de 5,08 milioane euro, comparativ cu 4,5 milioane euro în acelaşi interval al anului trecut. Importul de carne de bovine congelată a sporit cu 12% în primul semestru, la 9,7 milioane euro.

În ceea ce priveşte exportul de carne de bovine prospătă sau refrigerată, acesta a crescut de 2,3 ori, la 7,93 milioane euro. De asemenea, exportul de carne de bovine congelată s-a dublat în primul semestru, la 4,16 milioane euro.

Exporturile româneşti de produse agroalimentare au crescut în primele şase luni cu 23,4%, la 1,75 miliarde euro, în timp ce importurile au crescut cu 0,9%, la 2,15 miliarde euro. În primele şase luni din 2011, exporturile româneşti de produse agroalimentare erau în valoare de 1,4 miliarde euro, în timp ce importurile însumau 2,13 miliarde euro”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns