Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Boboceii clasei I-a A de la Şcoala Mircea Eliade au făcut o vizită la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vizita la pompieri
Vizita la pompieri

Acţiunea face parte din proiectul de parteneriat “Focul – prieten sau duşman”

Săptămâna aceasta, în cadrul parteneriatului încheiat între Şcoala “Mircea Eliade” şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, boboceii clasei I-a A au făcut cunoştinţă cu pompierii sătmăreni.
Alături de învăţătoarea lor, Gabriela Tout, cu sprijinul directoarei unităţii de învăţământ, profesoara Mariana Sălăjan, şi al maiorului Bogdan Moraru – comandant al Departamentului IGSU Satu Mare, elevii au aflat de ce nu e bine să se joace cu focul, care e puterea mistuitoare a focului. Vizita la unitatea de pompieri sătmăreană face parte din proiectul de parteneriat încheiat între instituţii pe parcursul întregului an şcolar şi intitulat sugestiv “Focul – prieten sau duşman”.

Copiii au învăţat la faţa locului care sunt mijloacele de intervenţie în caz de incendiu şi totodată care sunt efectele benefice şi cele dăunătoare ale focului. Potrivit învăţătoarei Gabriela Tout, “prin acest proiect punem accentul pe mai multe elemente, de la receptarea şi respectarea unor norme de prevenire a incendiilor la implicarea părinţilor şi a comunităţii locale în activităţile şcolare, formrea unor valori concentrate pe grija pentru viaţa personală”.
Întâlnirea cu pompierii a fost cât se poate de plăcută atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Întrebările copiilor s-au ţinut lanţ, dornici fiind să afle cât mai multe detalii despre uniforma de pompier şi modul în care pompierii, cunoscuţi de copii ca şi salvatori de vieţi, reuşesc să stingă un incendiu. Interesante au fost pentru boboceii clasei I şi explicaţiile cu privire la bandajarea unei arsuri sau cele privind efectele dăunătoare ale focului.
Proiectul educaţional a fost lansat în luna septembrie, la începerea anului şcolar, iar în octombrie a fost programată activitatea “Prietenul meu – pompierul”, urmată de vizita la unitatea de pompieri. În lunile următoare, în cadrul aceluiaşi proiect vor avea loc prezentări de materiale despre foc, concursuri aplicative pe tema “E incendiu – Ce să fac?”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns