Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Naţional Colegiul Mihai Eminescu a câştigat un laborator multitouch în valoare de 40.000 euro

Colegiul Naţional Mihai Eminescu a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, laboratorul multitouch unul din mijloacele de lucru la îndemâna elevilor care promovează cea mai modernă formă de învăţare existenta la ora actuală la noi în ţară - transdisciplinaritatea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ministrul Silaghi a verificat cum functioneaza aparatura din laborator
Ministrul Silaghi a verificat cum functioneaza aparatura din laborator

Colegiul Naţional Mihai Eminescu a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, laboratorul multitouch unul din mijloacele de lucru la îndemâna elevilor care promovează cea mai modernă formă de învăţare existenta la ora actuală la noi în ţară – transdisciplinaritatea. Laboratorul multitouch reprezintă pentru elevii şi  dascălii eminescieni rodul unei munci de mai bine de doi ani şi jumătate, timp în care echipa Multitouchcnme a participat la un concurs cu proiectul  Omul de la Pământ la Cer-Zbor- Aviaţie- Univers.

 

Proiectul este coordonat de către prof. Georgeta Cozma, profesor de Limba şi literatura română. Evaluarea a fost realizată de către specialişti în domeniu. Cu 100 de puncte proiectul eminescienilor sătmăreni s-a situat pe locul întâi într-o competiţie în care au fost înscrise 135 de proiecte.  Proiectul a vizat îmbinarea cunoştinţelor din diferite domenii având ca temă principală zborul. Premiul obţinut a fost pe măsura efortului depus, colegiul primind aparatură de ultimă generaţie, în valoare de 40.000 de euro.

Prezentarea proiectului şi a laboratorului multitouch s-a făcut în cadrul conferinţei la care a luat parte ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Stef – ambii absolvenţi ai CNME cât şi a altor oficialităţi locale: inspectorul general şcolar Mariana Roman, viceprimarul Radu Roca, directorul Casei Corpului Didactic, prof. Ioan Viman, inspector general adjunct, Viorel Solschi, consilierul local, dr. Virgil Enătescu, Radu Roman, Adrian Albu, directorul general al colegiului – Ioan Pop, directorul adjunct, Nicoleta Cherecheş, profesori şi elevi implicaţi în proiect.

Ioan Pop a arătat că disciplinaritatea  promovează un alt stil de a învăţa în rândul elevilor. Ei au posibilitatea să exploateze toate cunoştinţele acumulate în cadrul mai multor discipline şi să le aplice în mod concret în cadrul diferitelor proiecte.  Autorii proiectului spun că în acest fel se înlătură învăţământul analog prin care disciplinele şcolare erau independente unele de altele.  “Tehnologia informaţională a cucerit tineretul, ei nici nu concep să-şi construiască  viitorul altfel” a spus directorul colegiului.

Profesoara Georgeta Pop a ţinut să precizeze că meritul pentru acest rezultat de excepţie revine actualilor şi foştilor elevi (acum studenţi) membrii ai echipei Multitouchcnme, copii care au răspuns provocării de a pune în practică toate cunoştinţele dobândite din pasiune şi nevoia permanentă de cunoaştere. “Suntem în secolul XXI. Nu ne mai putem raporta la vechile paradigme, ci la transdisciplinaritate. Este necesar să ne updatăm la nevoile copiilor şi să le oferim un spaţiu educaţional nonformal. Pentru noi s-a încheiat doar o etapă. Multi-touch este cel mai creativ, ofertant şi provocator proiect! Suntem mândri că am fost parte din el, că am ajuns campioni, că suntem între cei care scriu istoria transdisciplinarităţii în România” a spus coordonatoarea proiectului, prof. Georgeta Cozma

Conducerea a mulţumit ministrului Silaghi şi  autorităţilor locale pentru susţinerea colegiului.
Nu în ultimul rând, toţi invitaţii au avut ocazia să vadă la modul concret cum funcţionează aparatura din laboratorul multi-touch.

În perioada 16-19 noiembrie, echipa Multitouchcnme va participa la Cluj, la Atelierul de lucru regional cu scopul de a disemina rezultatele şi bunele practici dobândite pe parcursul acestui proiect.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns