Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Satu Mare: şcoala va începe 90% în sistem tradiţional

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniveristar, 2020-2021. Ce ne va aminti acea zi? Din cauza situației epidemiologice actuale, cu siguranță nu se va putea vorbi despre frumoasele întâlniri din curtea școlii, unde cadrele didactice își întâmpină elevii cu drag și căldură în prima zi de școală.

Cel mai probabil, de această dată, pașii elevilor spre clasă se vor ghida după săgeți, marcaje și distanțare socială. Decât școală online, e mai bine așa, ar spune unii. De aceeași părere sunt și factorii decizionali implicați care au hotărât ca școala să înceapă în mod diferențiat, pe baza deciziilor luate de consiliile de administrație, inspectoratele școlare, direcțiile de sănătate publică și comitetele județene de situații de urgență.

”În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală, școala se poate deschide normal, cu elevi în clasă, școala, în situația între 1 și 3, se poate deschide cu prezență alternativă, adică jumătate din clasă cu prezență fizică în clase, jumătate online, și, evident, alternarea acestor jumătăți de clase. În mod evident, acolo unde situația epidemiologică indică un risc epidemiologic mare școala va începe online”, a declarat premierul României, Ludovic Orban. Având în vedere că județul Satu Mare a înregistrat un număr redus de persoane infectate cu noul Coronavirus și raportându-ne la situația epidemiologică actuală, elevii sătmăreni ar putea începe noul an școlar în sistem tradițional. Anișoara Boitor – inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean – ISJ Satu Mare, a declarat că până la momentul emiterii unui ghid de către Ministerul Educației, este rezervată în a face presupuneri cu privire la acest subiect. În cursul zilei de vineri, 14 august, inspectorul școlar general, inspectorul școlar adjunct și mai mulți directori de școli din muncipiul reședință de județ au participat la o ședință cu primarul municipiului Satu Mare – Kereskenyi Gabor în care au discutat aspecte privind începerea și derularea noului an școlar. 

5.000 de tablete pentru elevii din județul Satu Mare

Recent, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru a declarat că jumătatea lunii august va fi decizională în privința modului de începere a școlii.

În contextul în care situația epidemiologică nu va permite desfășurarea cursurilor în sistem tradițional și se va impune derularea cursurilor în sistem online, în teorie, la nivelul județului Satu Mare nu ar trebui să existe probleme deoarece toți elevii aflați în nevoie, vor primi tablete cu internet de pe care vor putea asista la cursuri online. În urma unei prime analize care s-a făcut la nivelul județului nostru, aproximativ 5000 de elevi au nevoie de aceste dispozitive. Potrivit inspectorului general, Anișoara Boitor, informațiile au fost transmise la Minister, iar până la data de 10 septembrie, tabletele ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ.

“Având în vedere că județul Satu Mare este unul dintre acele județe norocoase care are puține cazuri, la noi nu se pune problema unei învățări online. În județul nostru școala va începe 90% în sistem tradițional. Sunt câteva unități de învățământ care au ales sistemul hibrid, dar până la începerea școlii poate reușim să găsim soluții pentru acele unități pentru ca toată lumea în 14 septembrie să fie la școală”, a declarat Anișoara Boitor – inspector școlar general al ISJ.

În altă ordine de idei, vineri a avut loc o întâlnire între conducerea ISJ, Primăria Satu Mare și directorii celor 40 de instituții de învățământ din municipiul Satu Mare. Primarul Gabor Kereskenyi a declarat că s-au achiziționat 661 de tablete pentru acei copii care au o situație materială dificilă.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns