Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Activitati bogate la Scoala din Livada in cadrul Festivalului National al Sanselor Tale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secventa de la Scoala Livada
Secventa de la Scoala Livada

La Scoala Gimnaziala “Petofi Sándor” Livada s-au desfasurat (in perioada 19-25 noiembrie) numeroase activitati in cadrul Festivalului National al Sanselor Tale.

Astfel, luni a avut loc lansarea proiectului la care s-au inscris elevii alaturi de persoanele varstnice cu care vor petrece impreuna la acest eveniment. Expozitia de pictura – icoane pe sticla, flori pe lemn si panza, organizata in holul Casei Corpului Didactic (CCD) Satu Mare, s-a bucurat de un real succes. Lucrarile sunt realizate de elevii scolii in cadrul proiectului “Idei si fapte bune pentru elevi, scoala si comunitate”. De asemenea, scoala a participat cu revista Ciresarii la concursul de reviste scolare organizat de CCD, obtinand mentiune.

  Marti, elevii inscrisi au participat la un concurs de redactare a unor invitatii pentru persoanele varstnice. De asemenea, au realizat un material in care si-au imaginat propriul viitor.

Miercuri, Centrul de Documentare si Informare a lansat proiecte ale tuturor elevilor.

Joi au avut loc activitati comune intre elevi si varstnici.

In acest cadru, Anzik Albert a prezentat mai multe carti publicate de el, printre care amintim: Livada, istoria Scolii Generale si Comuna devenita orasş Livada, Domuta Emilia –  Mediu social mai sigur pentru o educatie mai performanta si directorul Csaki Francisc – Scoala Gimnaziala “Petofi Sándor” Livada  –  Scoala acum 15 ani si in prezent. Alaturi de invitatii de onoare au participat 25 copii si 5 varstnici.

Vineri a fost vernisata Expozitia de pictura si fotografie si a fost realizat un album foto – Mediu social mai sigur pentru o educatie mai performanta.

Comemorare Petre Ispirescu

Tot in aceasta perioada a avut loc comemorarea marelui folclorist, povestitor, scriitor si tipograf  Petre Ispirescu. Activitatile la care au participat elevii din clasele pregatitoare si I-VIII au fost: Expozitie de carte si panou Petre Ispirescu; Basme – vizionare film/diapozitive; Lectura – Basmele romanilor; Concurs  basmul romanesc – Petre Ispirescu; Concurs de desene pe tema basmul romanesc; Concurs de eseuri, referate, prezentari power point, afise, pliante si fluturasi despre Petre Ispirescu; Concurs de cunostinte generale: viata si opera lui Petre Ispirescu.

Manifestarile au avut loc in cadrul Centrului de Documentare si Informare a Scolii Gimnaziale “Petofi Sándor” Livada”. Premierea celor peste 150 de elevi concurenti a avut loc joi.

Informatiile de mai sus ne-au fost comunicate de profesorul Szalay Miklos Attila.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns