Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciorbă ţărănească de linte

ciorba taraneasca de linte
ciorba taraneasca de linte
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
ciorba taraneasca de linte
ciorba taraneasca de linte

Pentru 6 porţii aveţi nevoie de următoarele alimente şi cantităţi: 500 grame de linte, 20 ml oţet, 1 ceapă, 150 grame costiţă afumată, 60 de grame de usturoi, 15 grame sare, un praf de cimbru.

Mod de pregătire: se alege lintea, se spală şi se lasă într-un vas cu apă caldă 8-10 ore după care, împreună cu 2 litri de apă, se pune la fiert. Prima apă (după câteva clocote) se aruncă înlocuindu-se cu alta în care se adaugă sarea. Când este aproape fiartă se pune ceapa şi usturoiul tocate mărunt precum şi costiţa tăiată feliuţe şi rumenită. Când usturoiul şi ceapa s-au înmuiat, ciorba este gata. Se serveşte cu oţet (după gust) şi cimbru verde tocat fin sau uscat.

Poftă bună!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă de fasole cu tăiţei

De-a lungul timpului, rețeta de ciorbă de fasole s-a adaptat și s-a schimbat în funcție de ingredientele disponibile și preferințele culinare ale românilor. Aceasta s-a integrat în cultura și tradițiile culinare românești, devenind un fel de mâncare cunoscut și iubit în România. Ciorba de fasole este astăzi prezentă în meniul multor gospodării și restaurante, fiind considerată un preparat tradițional popular.

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.