Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un director altfel: Csaba Csintalan

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Csaba Csintalan, directorul Scolii Gimnaziale Dr. Vasile Lucaciu
Csaba Csintalan, directorul Scolii Gimnaziale Dr. Vasile Lucaciu

Scoala Gimnaziala Dr. Vasile Lucaciu din Satu Mare este condusa din acest an scolar de directorul Csaba Csintalan.

El este un director altfel, daca putem spune asa, in sensul ca nu face deloc economie de efort cand e vorba de gospodarirea institutiei pe care o conduce.

O particularitate a scolii este aceea ca o frecventeaza circa 20% elevi de etnie roma, proveniti nu doar din oras, ci si din comunele invecinate. Zice, glumind, despre elevii romi ca sunt cam “csintalan” (neastamparati). Nu sunt ei foarte buni la teorie, dar stiu ce inseamna munca mult mai bine decat colegii lor romani sau maghiari. Iar un bun gospodar (sau manager, intr-un limbaj mai pretentios) cum e directorul Csaba Csintalan, tocmai o astfel de calitate apreciaza la copii: sa pastreze ordinea si curatenia in unitatea scolara. Bunaoara, a construit 60 de metri de gard din stinghii de lemn baituit si fixat cu suruburi. Alta realizare: pavarea trotuarului, lucrari la care a participat, cu mic cu mare, tot personalul unitatii. Colegii sai vazandu-l cum lucreaza, s-au simtit stanjeniti sa stea cu mainile incrucisate, asa ca i-au dat fiecare o mana de ajutor. La fel s-a intamplat si cu zugravirea salilor de clasa. Nu a asteptat dupa deciziile primariei, ci a mobilizat intreg personalul. Cu totii au pus mana pe trafalet si au lucrat. Tot asa s-au petrecut lucrurile si la Scoala din Botiz, unde a fost director cu cativa ani in urma. Doar ca dupa ce a pus-o la punct, un alt director i-a luat locul.

Se mandreste ca a dat bani doar pe materiale, manopera costandu-l “zero lei”. Si ca sa ne spulbere orice banuiala, a adaugat ca la institutia pe care o conduce a desfiintat fondurile scolii si ale clasei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns