Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premiul Național Mihai Eminescu pentru Cornel Munteanu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Literar „Mihai Eminescu” a început duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Naţional „Petru Muşat” din Suceava. În cadrul festivalului, organizat de 22 de ani în preajma zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, sunt premiate cele mai bune lucrări despre opera eminesciană.


În a doua zi de festival, pe 14 ianuarie, au fost depuse coroane omagiale la bustul poetului Mihai Eminescu din Suceava şi la cel din Călineşti Cuparencu. La bustul poetului de la Mănăstirea Putna a avut loc decernarea Premiului Naţional „Mihai Eminescu”, obţinut anul acesta de eminescologul Cornel Munteanu, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare / Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. El a primit premiul pentru cea mai bună lucrare de exegeză eminesciană publicată în anul 2012, “Eminescu. Polimorfismul operei” – Editura Universităţii Jagiellone din Cracovia, Polonia.
Juriul ediţiei din acest an a Festivalului a fost alcătuit din scriitorii: Nicolae Georgescu, Adrian Dinu Rachieru, Theodor Codreanu, Mircea A. Diaconu, Sabina Fînaru, Nicolae Cârlan, Ion Cozmei şi Carmen Veronica Steiciuc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns