Toate echipele participante au primit premii din partea organizatorilor
În organizarea UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare, sâmbătă, 2 februarie, la Carei, a avut loc cea de a treia ediţie a concursului internaţional de tăiat porci. A participat ca invitat şi Kelemn Hunor.
Pe o vreme urâtă, cu ploaie mocănească, cele 25 de echipe înscrise în concursul care devine deja tradiţional, după modelul celor organizate în Ungaria şi-au demonstrat dexteritatea în tăierea porcilor, dar şi în arta culinară. Echipele înscrise în competiţie au căutat să pună în valoare tradiţiile locale, reţete transmise prin viu grai din generaţie în generaţie.
Probe multiple în concurs
Pentru a se feri de ploaie, majoritatea participanţilor la concurs şi-au amenajat corturi în care au pus mese şi laviţe. Locurile erau destinate primirii invitaţii. Acolo au avut loc şi degustările de produse realizate după reţete locale, înainte ca acelea să ajungă la juriu. Desigur, pentru a putea învinge frigul de afară şi ploaia, chibiţii, dar şi membrii echipelor au degustat pălinca şi vinul dus de acasă.
Aşa cum s-a procedat şi la alte concursuri similare, competiţia de la Carei a început prin asomarea porcilor, sacrificarea, pârjolirea, despicarea şi apoi realizarea diverselor preparate tradiţionale.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).
Fii primul care comentează