Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lecţie de educaţie rutieră la Şcoala “Constantin Brâncoveanu”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Poliţiştii Felicia Hrihorişan şi Alin Pop i-au învăţat pe elevii clasei I B cum să circule corect
Poliţiştii Felicia Hrihorişan şi Alin Pop i-au învăţat pe elevii clasei I B cum să circule corect

Poliţiştii Felicia Hrihorişan şi Alin Pop i-au învăţat pe elevii clasei I B cum să circule corect

Miercuri, 27 februarie 2013, boboceii clasei I B de la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare au avut parte de o lecţie cât se poate de interesantă, menită să îi înveţe cum se circulă corect ca pietoni, biciclişti sau pasageri în autoturisme.

Şi, cum o lecţie de educaţie rutieră este predată cel mai bine chiar de oamenii legii, invitaţi speciali au fost ofiţer sociolog Felicia Hrihorişan în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi agentul şef Alin Pop – Poliţia Rutieră Satu Mare.

Învăţătoarea Alexandrina Dan şi-a dorit ca odată cu încălzirea vremii, în momentul în care copiii ies să joacă să ştie pe unde au voie să alerge, să se joace cu mingea sau să se plimbe cu rolele. I-a învăţat pe elevi şi o poezie despre “Nenea Semaforul”, poezie pe care au recitat-o la finalul lecţiei. Întâlnirea cu poliţiştii a fost una pe placul copiilor, ofiţerul Felicia Hrihorişan şi agentul şef Alin Pop explicându-le celor mici cum circulăm corect. A fost o întâlnire interactivă, elevii fiind puşi în diverse situaţii, uneori pietoni, alteori pasageri sau biciclişti. Au aflat ce reguli trebuie să respecte atunci când se plimbă cu maşina, cum trec strada şi ce au de făcut pentru a nu deveni victime. Deşi oamenii cunosc regulile, nu întotdeauna le respectă, le-au spus poliţiştii elevilor.

Preţ de câteva zeci de minute au fost învăţaţi să nu treacă strada în fugă, au aflat că nu au voie să se plimbe cu bicicleta pe drum până la împlinirea vârstei de 14 ani şi au învăţat că nu au voie să stea pe scaunul din dreapta, “nici măcar până la colţul străzii”, până ce împlinesc 12 ani. Întrebaţi dacă încalcă vreo regulă de circulaţie, elevii, sinceri de felul lor, au recunoscut, poate uneori fără să îşi dea seama, că se mai întâmplă să calce strâmb. Asta mai ales când sunt pasageri în autoturism şi deranjează conducătorul auto cu “problemele lor”. După lecţia de miercuri au promis să fie cuminţi în maşină şi să poarte mereu centura de siguranţă.

În încheiere, după o mulţime de întrebări adresate oamenilor legii, elevii au recitat şi o poezie, învăţată sub îndrumarea doamnei învăţătoare Alexandrina Dan tocmai cu acest prilej.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Luni începe şcoala

Asculta acest articol Elevii încep luni, 11 septembrie, cursurile anului şcolar 2017-2018, pe o perioadă de 35 de săptămâni, care