Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cumpărătorilor străini de terenuri agricole li se vor impune condiţii restrictive

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
`Terenurile agricole se vor vinde la liber
Terenurile agricole se vor vinde la liber

    Aşa cum s-a spus, începând cu anul 2014 se liberalizează vânzarea către străini a terenurilor agricole. Specialiştii în domeniu au convingerea că nu se va resimţi o cerere mare de terenuri. Vor fi impuse restricţii.
Străinii care au dorit să cumpere pământuri în România au făcut deja acest lucru pe seama SRL-urilor înfiinţate. Este puţin probabil ca persoane fizice să fie interesate de asemenea achiziţii.

Potrivit lui Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii,”Răul a fost deja făcut, când s-a permis achiziţia terenurilor de către persoanele juridice”.

El a mai declarat – “Avem intenţia să introducem anumite condiţii la achiziţia terenurilor de către persoanele fizice străine. De exemplu, de la o anumită suprafaţă în sus, să zicem 5 hectare, cumpărătorii să fie agricultori şi să aibă cunoştinţe în domeniu”.

Există preocupare inclusiv în a converti Agenţia Domeniilor Statului (ADS) la ceea ce este în Franţa SAFOR, un organism cu drept de preemţiune. În momentul în care se face o tranzacţie cu terenuri, analizează cine este cumpărătorul şi dacă nu prezintă suficiente garanţii că investitorul va face agricultură nu-i permite achiziţia de terenuri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns