Image 1
Image 2

MĂNĂSTIREA ROHIA

Liturghie arhierească și parastas de pomenire pentru părintele Serafim Man

Duminică, 11 februarie 2024, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va liturghisi împreună cu Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Mănăstirea ”Sfânta Ana” Rohia, Protopopiatul Lăpuș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De la ora 8,30 va începe slujba Utreniei, la ora 9,15 va avea loc primirea ierarhilor, iar la ora 9,30 va începe sfânta și dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic Theologos al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

După Sfânta Liturghie, ierarhii împreună cu soborul părinților slujitori vor săvârși Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Părintele Arhim. Serafim Man, cu ocazia împlinirii a 11 ani de la trecerea la cele veșnice.

Părintele Serafim (Ștefan) Man s-a născut la 27 noiembrie 1935, în satul Boiereni. La vârsta de 17 ani, la 23 noiembrie 1952, a intrat în obștea Mănăstirii Rohia, iar după un noviciat de trei ani, la 20 iulie 1955, a fost tuns în monahism, primind numele Serafim.

În luna martie a anului 1957 a fost hirotonit ierodiacon, apoi ieromonah, slujind la mănăstire până în anul 1959, când, prin Decretul 410, a fost nevoit să părăsească așezământul. A slujit ca preot în parohiile Cupşeni, Băiuş şi Costeni cu filia Dobric până în 1971, când s-a întors la Rohia. Doi ani mai târziu a fost numit stareț al Mănăstirii Rohia. Părintele Serafim a fost cunoscut și iubit de către preoți, monahi și credincioși, ca un duhovnic bun și rugător. A trecut la Domnul în anul 2013, în ziua de 12 februarie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with