Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şefii de post din Socond şi Beltiug reclamaţi la Prefectură

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Soţii Bermer din Socond
Soţii Bermer din Socond

Marţi, 12 martie 2013, în audienţele organizate de Instituţia Prefectului s-au înscris 11 sătmăreni din mai multe localităţi din judeţ. Spre deosebire de săptămânile anterioare, când majoritatea reclamau probleme de fonduri funciar, de această dată balanţa a înclinat către probleme sociale ori personale.

Participanţii la audienţe şi-au spus păsul prefectului Eugeniu Avram, consilierul Cosmin Dorle – şeful Serviciului Juridic şi mai multor consilieri din cadrul Instituţiei Prefectului, respectiv ai Oficiului de Cadastru.

 

Recoltă distrusă de doi ani de animalele unui consătean

 

Din Soconzel au venit trei locuitori care au reclamat activitatea organelor de poliţie din comuna de care aparţin. Liviu Sîrbe lucrează an de an câteva hectare de pământ şi de doi ani încoace recolta sa este distrusă de animalele unor consăteni, Vasile şi Nicolae Atodosie, declară acesta în audienţele de marţi< “Anul trecut oile acestora mi-au făcut praf cinci hectare de soia. În urmă cu doi ani mi-au distrus recolta de floarea-soarelui. Nicolae Atodosie are oile aproape de terenulul meu agricol. Oile mi-au distrus recolta. Caii şi vacile lor ne-au mâncat floarea-soarelui. Pe an ce trece au tot mai multe oi. Mă judec cu ei din 2011 şi nu se întâmplă nimic”. Prefectul l-a invitat să facă un memoriu către Prefectura Satu Mare pentru a demara cercetările în acest caz. Liviu Sîrbe a mai reclamat şi faptul că în Soconzel se fură tot, cei mai activi fiind hoţii de fier vechi.

 

Trimis în Moldova de poliţiştii din sat

 

Reclamaţii la adresa şefilor de post din comunele Socond şi Beltiug, Ionuţ Bura şi Vasile Cheovari, au avut şi soţii Bermer din Socond. Brigitta Bermer a declarat următoarele< “Sunt căsătorită din 1994 cu soţul meu, Constantin, care este român din Iaşi. Poliţia din Socond ne tot ameninţă că îl trimit pe soţul meu în Moldova. Ne tot spun că a venit să îşi facă avere în Socond şi că îl vor trimite înapoi în Moldova într-un sat de care nimeni nu a mai auzit. Noi muncim pământul. Avem 7,5 hectare de teren pe care îl lucrăm şi creştem animale”. Prefectul Eugeniu Avram a declarat că se va deplasa joia viitoare în comuna Socond împreună cu comisar şef Constantin Taloş – şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare pentru a vedea ce se întâmplă mai exact acolo.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. as dori sa reclam pe domni politisti din comuna socond (nusifac datoria si uita pentru cine ar trebui sa lucreze)fratele meu cel mai micbrata vasile (18ani)a fost batut de catre miclaus ioan pe data de28-05-2014certificat medico legal.nr,673/I/a/265. parinti mei au tot mers sa se interesezede caz si domni politisti evita sa stea de vorba cu dinsi pe motivul (ca nu sunt doar ei)li sa cerut domnilor politisti nr de dosar pentru a merge la procuratura la satu maresi li sa dat doua numere de dosar(1888P30-05-2014)si (221825 .28-05-2014)vas ruga sa-mi dati un sfat de ce dureaza atit de mult si de ce nu se face dreptate .va multumesc anticipat

Lasă un răspuns