Alimentele şi cantităţile necesare pentru 6 porţii:
1 kilogram varză acră,
200 ml ulei,
150 gr. ceapă,
200 gr. orez,
100 ml bulion de roşii,
500 gr. roşii,
100 gr. stafide,
un vârf cuţit piper
Mod de pregătire: în uleiul bine încins se pune ceapa tăiată peştişori, se înmoaie şi se adaugă orezul curăţat şi spălat. După ce orezul s-a albit se presară sarea, piperul, stafidele şi se toarnă bulionul de roşii (75 gr.). Foile de varză acră curăţate de cotor şi nervurile groase, se umplu cu compoziţia de mai sus. Se aşează pe fundul cratiţei o foaie de varză, după care un strat de varză tocată, unul de sarmale ţepene, unul de roşii tăiate rondele, iarăşi varză, sarmale, roşii, adăugându-se deasupra supă de zarzavat sau apă, uleiul fierbinte şi restul de bulion. Se dă la cuptor două ore şi se servesc reci.
Poftă bună!
Fii primul care comentează