Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Întânire cu părinţii elevilor Şcolii din Odoreu

La plantat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La plantat
La plantat

Şcolile Gimnaziale Odoreu şi Culciu Mare participă la proiectul ,,Hai la şcoală” în campania de extinderea a sistemului ZEP (Zone de Educaţie Prioritară) proiect lansat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Reprezentanţa UNICEF în România. Activităţile din cadrul proiectului presupun o arie de intervenţie complexă – activităţi cu elevii, activităţi cu părinţii, formarea cadrelor didactice şi dezvoltarea bazei materiale a şcolii.

 Astăzi la Şcoala Gimnazială Odoreu, precizează directoarea Livia Sarca, a avut loc o întâlnire cu părinţii, tema fiind ”Motivaţia pentru educaţie”. Activităţile desfăşurate cu părinţii au ca scop dezvoltarea parteneriatul dintre şcoală, familie şi comunitate cunoscut fiind faptul că familia are un rol important în creşterea participării şcolare şi prevenirea abandonului şcolar. Alături de cadrele didactice, în activităţile cu părinţii s-a implicat facilitatorul judeţean Sînziana Cristea, director CJRAE Satu Mare. Activităţile au fost ţinute în limba maghiară de Mekker Erika şi Ember Agnes, profesoare pentru învăţământul primar, iar în limba română de Micleanu Ana, consilier şcolar.

Coordonarea lucrărilor
Coordonarea lucrărilor

 Tot în această perioadă copiii şi cadrele didactice din Şcoala Gimnazială Odoreu se înscriu la concursul ”Bucuria de a învăţa” – ediţia a II-a, un concurs la care pot participa şcolile care fac parte din reţeaua ZEP. Concurenţii participanţi încearcă să surprindă în imagini sau text, bucuria copiilor din Odoreu de a veni şi a rămâne la şcoală ”de drag”.

La sfârşitul săptămânii trecute, cinci cadre didactice implicate în proiect au participat la cursurile de formare desfăşurate la Braşov. Activităţile de formare urmăresc abilitaterea personalului didactic de a folosi strategii didactice inovative, motivante, adaptate contextului şcolii.

Informaţiile ne-au fost comunicate de Livia Sarca, directoarea Şcolii Gimnaziale Odoreu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns