Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preţurile în viu ale mielor au scăzut în câteva ore de la 15 la 12 lei kilul

Miei in Piata de Vechituri - Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Miei in Piata de Vechituri - Satu Mare
Miei in Piata de Vechituri – Satu Mare

    Azi, 1 mai a fost prima zi în care la Satu Mare, în Piaţa de Vechituri, a funcţionat punctul de tăiere a mieilor/iezilor sub supraveghere sanitar veterinară. Peste 150 de miei au fost scoşi la vânzare, în vreme ce cumpărătorii de iezi nu prea au avut în ce alege.  Oferta a fost săracă, iar preţul cu aproximativ 1,5 lei în plus la kilogram, comparativ cu cel al mieilor. Primii cumpărători de miei au plătit cu 15 lei kilogramul în viu, iar în jurul orei 10 şi jumătatea preţul a ajuns să scadă la 13,5 lei, apoi la 12 lei.

La câteva ore diferenţă, mai exact în jurul orei 15, în piaţă erau foarte puţini cumpărători, iar preţul scăzuse la 12 lei kilul. Măcelarii autorizaţi stăteau alături de fermieri în aşteptarea clienţilor. Punctul de sacrificare din Satu Mare, singurul amenajat şi autorizat în judeţ va funcţiona până sâmbătă inclusiv între orele 8-18.

Până la ora vizitei noastre au fost sacrificaţi 60 de miei şi iezi. A fost imposibil de aflat numărul total al animalelor vândute de fermieri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns