Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană scapă de amenda de 1.000 de lei dată de instanţă în dosarul mită la PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mircea Geoana: Finanțarea campaniei era sarcina trezorierului
Mircea Geoana: Finanțarea campaniei era sarcina trezorierului

Mircea Geoană nu va mai plăti amenda de 1.000 de lei stabilită de instanţă la termenul anterior, după ce preşedintele Completului de la Judecătoria Sectorului 5 a admis miercuri cererea înaintată în acest sens de avocatul senatorului, care a precizat că citaţia emisă pe numele clientului său a fost trimisă pe altă adresă.

 

 
“A fost vorba despre un scurtcircuit birocratic, pe care instanţa l-a sesizat şi a corectat acest lucru”, a spus Mircea Geoană, după încheierea audierii, relatează Agerpres.

Geoană a fost audiat miercuri în dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost trimişi în judecată în legătură cu finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

“Îmi menţin declaraţiile date în faza de urmărire penală. Acolo am prezentat modul în care PSD îşi organiza activitatea şi campania electorală în 2009 iar modul de finanţare a campaniei electorale era în sarcina trezorierului partidului şi a celor desemnaţi de partid conform legii care reglementează activitatea partidelor”, a declarat Geoană în faţa instanţei.

El a susţinut că nu a avut niciodată vreo discuţie cu Bunea Stancu în legătură cu Ioan Niculae şi că nu a avut nici întâlniri cu acesta din urmă în anul 2009.

“Nu ştiu de o înţelegere între Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu în legătură cu punerea în funcţii a anumitor persoane, deoarece această afirmaţie nu are nicio legătură cu realitatea”, a spus Mircea Geoană.

Senatorul Mircea Geoană s-a prezentat miercuri la Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009. Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi pe omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, este acuzat de folosirea influenţei autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Guvernul aprobă declarația unică

Premierul Viorica Dăncilă a declarat  în şedinţa de guvern ca va fi aprobată ordonanţa care comasează cele şapte declaraţii într-una singură. Decalaratia se va depune o singură dată pe an până pe 15 iulie, iar plata contribuţiilor urmând să fie efectuată până pe 31 martie 2019.