Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Medicii veterinari şi-au serbat ziua

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oaspeti si gazde la Ziua Medicului Veterinar de la Satu Mare
Oaspeti si gazde la Ziua Medicului Veterinar de la Satu Mare


 
Peste 150 de participanţi la manifestările organizate la Satu Mare de Ziua Naţională a Medicilor Veterinari

    Miercuri, 15 mai, la Satu Mare, peste 150 de medici veterinari au participat la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Medicilor Veterinari din România. În prima parte a festivităţilor a avut loc un simpozion ştiinţific susţinut de conf. dr. Gavril Giurgiu de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, fiind apoi prezentate o serie de medicamente noi şi spectrul lor de acţiune. În cea de a doua parte au rostit alocuţiuni invitaţii judeţeni şi locali.

Prima parte a manifestărilor a fost deschisă de doctorul veterinar Radu Roca, preşedintele Filialei Satu Mare a Asociaţiei Medicilor Veterinari din România, care a motivat data sărbătorii. Aşa cum a subliniat vorbitorul, în urmă cu 142 de ani, pe 15 mai, s-au pus bazele primei şcoli de medicină veterinară în România.

Aceasta a fost luată ca zi de referinţă pentru cei care profesează în această meserie nobilă care, nu de puţine ori, dă bătăi de cap practicienilor ca urmare a imposibilităţii de a colabora cu animalul bolnav. Doctorul Radu Roca a prezentat asistenţei şi mesajul preşedintelului Asociaţiei Medicilor Veterinari din România, adresat cu acest prilej.

Doctorul veterinar Victor Rogneanu, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari – Filiala Satu Mare, ne-a spus că la manifestările organizate în cadru festivi participă peste 150 de medici veterinari din judeţ şi invitaţi din ţară.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Colegiul Medicilor Veterinari.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns