Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se vor relua procedurile de înfiinţare a camerelor agricole judeţene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Cu aproape 9 luni în urmă, la nivel de ţară a fost declanşată acţiunea de înfiinţare a camerelor agricole judeţene. S-au constituit comitetele de iniţiativă, au fost făcute propunerile pentru organismele de conducere, după care au fost sistate toate celelalte activităţi menite a finaliza constituirea acestor organisme ale fermierilor pentru fermieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat zilele trecute că noua lege a Camerelor Agricole ar putea intra în vigoare în câteva săptămâni, după ce vechea lege a fost suspendată în urmă cu 3 ani. Liviu Dragnea a explicat că la nivelul fiecărei localităţi va exista o structură a Camerei Agricole, care să preia din competenţele de la judeţ sau centru.

În strategia fiscal-bugetară a Guvernului României pentru perioada 2014-2016 este prevăzută suma de 100 milioane de lei. Banii ar putea să fie împărţiţi între toate filialele locale care ar urma să se înfiinţeze. Pentru anii următori nu sunt prevăzute sume pentru susţinerea acestor camere agricole.

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş susţine necesitatea înfiinţării camerelor agricole. Înaltul funcţionar european a menţionat că este important să existe o anumită constanţă şi coerenţă în timp, indiferent cum se schimbă guvernele, iar agricultorii să aibă într-adevăr o structura care să-i reprezinte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Mureșan Luca Valentin de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare a câștigat două medalii la competiții internaționale, inclusiv la EJOI 2024.

Mureșan Luca Valentin de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare a câștigat două medalii la competiții internaționale, inclusiv la EJOI 2024.

La Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) 2024, desfășurată între 16 și 22 august la Chișinău, Republica Moldova, Luca a câștigat medalia de argint. De asemenea, pe baza rezultatelor din cadrul EJOI, el a fost recompensat și cu medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2024 (BOI).