Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sfântul Ştefan, întemeietorul Ungariei, a fost sărbătorit la Satu Mare

Zeci de coroane au fost depuse la statuia marelui rege, Sfantul Stefanjpg
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Zeci de coroane au fost depuse la statuia marelui rege, Sfantul Stefanjpg
Zeci de coroane au fost depuse la statuia marelui rege, Sfantul Stefan

 

După o deschidere reuşită, numărul celor care au onorat invitaţia la evenimentele desfăşurate în cadrul Zilelor Culturale Partium la Satu Mare nu a scăzut.

Cea de-a XII-a ediţie a şirului de manifestări cultural-sportiv-distractive organizat de Fundaţia Identitas şi UDMR Satu Mare, se desfăşoară în perioada 19-25 august, oferind o săptămână de programe interesante tuturor sătmărenilor dornici de momente de destindere.

 

Comemorare înălţătoare la Catedrala Romano-Catolică

 

Marţi, 20 august a fost sărbătorită ziua Regelui Sfântul Ştefan, fondatorul primului stat maghiar, respectiv al primului stat creştin din centrul Europei. Sfântul Ştefan este şi principalul patron spiritual al Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare.

Cu acest prilej, la Catedrală, slujba aniversară a fost oficiată de PSSa episcopul Eugen Schönberger.

Mai multe în ediţia tipărită din 21 august disponibiă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

În Satu Mare nu s-au curăţat în mod corespunzător străzile

Şi de această dată autorităţile au fost luate prin “suprindere” de zăpada care s-a aşternut în noaptea de joi spre vineri peste municipul Satu Mare. Circulaţia a fost îngreunată de zăpada aşternută pe carosabil în nopţii. Până vineri, la ora 8 – 9, societatea responsabilă cu dezăpezirea n-a curăţat căile de acces.

Sigla Informatia Zilei

Unul dintre cămătari a fost trimis în judecată

Unul dintre bărbaţii acuzaţi de cămătărie a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înaintat Judecatoriei Satu Mare. Andrei Mărcuş din Odoreu este arestat preventiv. Alţi patru sătmăreni acuzaţi de cămătărie sunt arestaţi.