Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şoferii care nu plătesc amenda în 30 de zile vor avea permisul suspendat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şoferii care sunt amendaţi de poliţiştii care au constat anumite abateri de la regulile rutiere, dar nu-şi plătesc amenda în termen de 30 de zile se pot alege cu permisul suspendat, în cazul în care acesta nu face dovada plăţii sancţiunii contravenţionale, potrivit proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care modifică legea circulaţiei pe drumurile publice şi care a fost postat, miercuri, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publică.

 

În plus, şoferii care produc accidente rutiere după ce au trecut pe culoarea roşie a semaforului riscă să rămână fără permis de conducere pentru trei ani şi să primească între 125 şi 200 de puncte-amendă. Potrivit legislaţiei în vigoare, conducătorii auto care produc accidente după ce trec pe culoarea roşie a semaforului se aleg cu permisul suspendat timp de două luni şi primesc între 6 şi 8 puncte- amendă.

Totodată, chiar dacă nu se produce niciun accident rutier, şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului riscă să rămână fără permis pentru doi ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă.

De asemenea, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prevede obligativitatea monitorizării video a probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, pentru asigurarea şi verificarea corectitudinii examinării. Se exceptează vehiculele utilizate la proba practică pentru obţinerea categoriilor AM, A1, A2 şi A.

Totodată, proiectul prevede introducerea măsurii suspendării înmatriculării vehiculului, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, până la transcrierea dreptului de proprietate în evidenţe pe numele noului proprietar, scrie Agerpres.

Conducerea unui autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată se sancţionează contravenţional cu 21-124 puncte-amendă şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de un an.

În acelaşi timp, se va majora şi sancţiunea pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi a căştii de protecţie, de la 2-3 puncte amendă, atât cât este în prezent, la 9-20 puncte amendă.

Modificarea Legii Circulaţiei prevede sancţiuni drastice şi pentru şoferii care nu respectă regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Astfel, în cazul în care vor încălca regulile rutiere, conducătorii auto se vor alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de trei ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă.

În prezent, şoferii sunt sancţionaţi cu reţinerea permisului pe trei luni de zile şi pot primi între 9 şi 20 puncte-amendă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Timpitilor, nu stiu de ce nu interziceci circulatia peste toata tara? sa umblati ca si in epoca de piatra si cu ciini dupa voi.
    Ce fara creier sunteti, permis suspendat pe 2 ani pentru ca treci pe rosu,
    poate si la ora 2 dimineata cind nu este nimeni pe strada?

Lasă un răspuns