Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 200 de copii școlari și preșcolari în vizită la pompieri

unul dintre numeroasele grupuri care au i-au vizitat pe pompieri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
unul dintre numeroasele grupuri care au i-au vizitat pe pompieri
unul dintre numeroasele grupuri de copii care au i-au vizitat pe pompieri

ISU “Someș” a organizat vineri, 11 octombrie, o “Zi a porților deschise” 

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ziua de 13 octombrie  este desemnată  Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Someș” Satu Mare a organizat cu ocazia acestei zile, mai multe manifestări ce s-au încheiat cu cea numită “Ziua porților deschise”.

 

Materiale informative și o zi în care pompierii au primit oaspeți

 

Pentru marcarea acestui eveniment Inspecţia de prevenire din cadrul ISU “Someș” a elaborat o serie de materiale informative cu privire la: riscurile potenţial generatoare de dezastre naturale, modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii, contribuţia ISU,  Comitetului Judeţean şi Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă la prevenirea, diminuarea şi reducerea riscurilor dezastrelor naturale şi contribuţia persoanelor cu dizabilităţi în sprijinul reducerii riscului de dezastre şi construirea unei societăţi/comunităţi rezistente.

Aceste materiale vor fi diseminate cu ocazia executării controalelor de prevenire pe parcursul lunii octombrie şi, de asemenea vor fi transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a fi distribuite şi în unităţile de învăţământ.

Vineri, 11 octombrie, între orele 10-14, pompierii din cadrul ISU „Someş” a și-au primit oaspeții.

Primii vizitatori au fost copii de la grădinițe și școli. Char înainte de ora anunțată, au început să sosească primele grupuri de copii, iar câteva minute mai târziu, în curtea inspectoratului erau peste 200, în frunte cu educatoarele și învătătoarele lor. Primele grupe au venit de la Grădinițele nr. 6 și nr. 7, de la cea a Mondialei și elevi de clasa I-a de la Liceul “Nicolae Steinhardt”. Au fost oaspeții pompierilor copii din toate grupele de la grădinițe, cei mai mărișori s-au înghesuit să țină furtunul cu apă și să urce în autospeciale.

Dar, gazdele le-au pregătit mai multe suprize. Copiii au aplaudat simularea stingerii unui incendiu și apoi, exercițiile câinelui de căutare.

După ce au primit din partea gazdelor câte un pahar de suc și o napolitană, mulți dintre cei mici au spus că vor să se facă pompieri atunci când vor crește mari.

După circa o oră, aceștia au plecat, dar pompierii erau pregătiți pentru a primi alte grupe de copii, de la alte grădinițe care și-au anunțat vizita.

La exercițiile prezentate au asistat și câțiva specialiști în stingerea incendiilor din localitățile județului, aflați de câteva zile la instruire la sediul ISU “Someș”.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

De ce nu poate scăpa Satu Mare de taximetriştii fără autorizaţie?

Satu Mare este un oraş blestemat, un oraş care nu reuşeşte să-şi găsească conducătorii capabili să facă ceva pentru oraş, ne-a spus un sătmărean. Omul spune că şi-a pus mari speranţe în actuala conducere a municipiului şi judeţului însă din nefericire şi de această dată s-a înşelat.