Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul aprobă traficul de marfă prin Vama Urziceni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a decis în cadrul ședinței de miercuri aprobarea unui Memorandum cu Ucraina privind deschiderea unui nou punct internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene între localitățile Sighetu Marmației (România) și Solotvino (Ucraina), informează Biroul de presă al Executivului român.

În cadrul aceleași ședințe de Guvern a fost aprobat și un memorandum cu Ungaria privind “modificarea regimului de trafic pentru punctul de trecere a frontierei româno-ungare de la Urziceni-Vallaj”.

În Memorandum se apreciază că “în prezent există condițiile tehnice și de infrastructură pentru creșterea nivelului de tonaj al traficului internațional de mărfuri la PTF Urziceni-Vallaj, modificare care ar fi benefică pentru economia județului Satu Mare”.

Legat de memorandumurile privind cele două puncte de frontieră, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a precizat în conferința de presă de la finalul ședinței Executivului că necesitatea deschiderii lor este dată “cel mai probabil, de intensificarea relației economice, cât și de schimb de persoane, cu aceste două țări, cu Ungaria, stat membru al UE și, pe de altă parte, cu Ucraina, un vecin important al nostru”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns