Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 1.000 de lei pentru taxa pe botoşei

Sigla Informatia Zilei
Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 1.000 de lei pentru taxa pe botoşei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 1.000 de lei pentru taxa pe botoşei
Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 1.000 de lei pentru taxa pe botoşei

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei pentru  aşa-numita taxă pe botoşei în valoare de doi lei percepută vizitatorilor, informează realitatea.net.

S-a considerat că taxa  reprezintă “discriminare indirectă pe criteriul social”, Decizia CNCD în cazul taxei de la SJU a fost luată miercuri. S-a votat cu şapte voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, opinia separată fiind constatarea faptei, respectiv şase voturi “pentru” şi două “împotivă” referitor la aplicarea amenzii.

Vizitatorii spitalului erau obligaţi să achite de fiecare dată când intrau în spital taxa “pe botoşei”, respectiv să bage într-un aparat de încălţare automată câte patru monede de 50 de bani, măsura având ca scop reducerea riscului de transmitere a unor boli infecţioase.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost de părere că astfel de practici care condiţonează accesul în spital, sunt interzise.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. Aparatul automat de botosei o fi costat bani! S-au dus pe apa Somesului. Botoseii aceia nu au existat pana acum, doar taxa de la portar la…etaj. Daca este nevoie de un ajutor financiar pentru spital, sa i se spuna clar: ajutati spitalul! Ca botosei nu cred ca si-i cumparau si cei care lucreaza acolo, deci apararea impotriva transmiterii de boli era in aer!

  2. Bravo stef si coica……..si eu am votat cu USL ca m-am saturat de UDMR care nu aveau nicio viziune nici la nivel local si nici la nivel central dar asa-i politica——3 COCENI SI RESTUL PAIE…..tara ar trebui condusa de profesori univesitari si intelectuali care nu au de-a face cu politica si vor sa lucreze in intereseul tarii……ASTA CU TAXA DE BOSETEI ESTE CHIAR AIUREA SI S-A FACUT DE RAS……ma intreb de ce atata paza de la FOLDA la unitati de stat??? Armata-Jandarmeria-Politia nu fac aproape nimic—–cum sunt jandarmi pe la Tribunal ar putea fi si la Primarie-Spital -etc…….inafara de unitatile de interventie care sunt cu o masina si vreo 4 jandarmi nu fac altceva nimic…..DE ARMATA NICI NU MAI VORBESC……..AU NISTE DEFILARI DE 1 DECEMBRIE SI CAM ATAA(nu vorbesc de cei care merg in misiuni externe pentru a face un ban in plus)….

  3. “Dr. Virgil Enătescu a declarat că acei botoşei sunt necesari având în vedere că medicii spitalelor din Europa de Est se confruntă cu anumite boli intraspitaliceşti „de care străinii se îngrozesc. Nu e vorba de nicio discriminare. Toţi cei care intră în spital trebuie să poarte botoşei. Iar celor care au depus plângere pentru discriminare pot să le spun că pentru ei problema se poate rezolva doar la Psihiatrie”.

    Domnule doctor ce faceti chemati toti membrii CNCD in control? Hotararea de a introduce aceasta taxa a fost luata de majoritatea consilierilor locali, care in concluzie au luat o hotarate ilegala!
    Cine va plati amenda? Cum poate populatia orasului avea incredere in astfel de consilieri?

Lasă un răspuns