Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicaliştii din învăţământ solicită o derogare de la data de avizare a statelor de plată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Victor Oprea, preşedinte SLIFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) semnalează faptul că membrii de sindicat riscă să nu încaseze salariile la timp în ianuarie (pentru decembrie) deoarece sunt multe zile libere şi nu se vor putea aviza statele de plată cu 5 zile înainte de data plăţii, aşa cum prevede legea.

Din acest motiv, FSLI solicită Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Educaţiei Naţionale să admită efectuarea a două plăţi a salariilor în luna decembrie pentru personalul din învăţământ. Este vorba de plata salariilor aferente lunii noiembrie plus plata unor drepturi de natură salarială stabilite prin hotărâri judecătoreşti.

Dată fiind perioada cu zile libere din decembrie şi ianuarie, liderii sindicali consideră că, ”pentru salariaţii care îşi primesc salariile în perioada 5-10 ianuarie, va fi foarte greu ca inspectoratele şcolare să asigure avizarea statelor de plată în timp util, astfel încât membrii noştri de sindicat să îşi primească la timp salariile”. De aceea, FSLI solicită permisiunea de a aviza salariile pe luna decembrie începând cu 23 decembrie. Asta înseamnă că în 28 decembrie ar putea să se achite salariile pe luna decembrie. În acest fel îşi motivează cererea liderii FSLI, după cum ne-a comunicat Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. domnu sef de sindicat v am cerut de numeroase rinduri sa dati in ziarul informatia zilei gradatia de merit de la toate scolile si gradinitele din judet din ani 1990 pan in 2013 sa vedeti cine a luat a luat tov directori tov dir agjunti metodisti sindicalisti si profesori care saruta insicna de partid care e la putere ,daca nu e asa demonstratim puneti in ziar.

Lasă un răspuns