Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministerele pot depăşi cheltuielile de personal în 2013 pentru plăţi restante

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

baniMinisterele şi alţi ordonatori principali de credite vor putea depăşi în acest an cheltuielile de personal prevăzute în bugetele aprobate, pentru plata unor obligaţii restante, altele decât salariile în bani, potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

‘Pentru plata obligaţiilor restante din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin hotărâre a Guvernului pot fi majorate şi cheltuielile de personal aprobate în bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, prin derogare de la prevederile art. 6 lit a) şi c) şi art. 18 alin. (3) şi (4) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, precum şi ale art. 3 alin. (5) din Legea nr. 4/2013 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar, cu modificările ulterioare’, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit MFP, o astfel de măsură va conduce pe de-o parte la evitarea înregistrării de arierate în perioada imediat următoare, iar pe de altă parte la reducerea în anul 2014 a presiunilor asupra cheltuielilor de personal.
În prezent, unele instituţii ale administraţiei publice centrale înregistrează restanţe la drepturile de natură salarială, altele decât salarii în bani, de care beneficiază, potrivit legislaţiei în vigoare, anumite categorii de personal.
Spre exemplu, poliţiştilor şi a cadrelor militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu li s-au achitat până în prezent drepturile de echipament aferente anului 2013.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns