Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Micula nu şi-au mai primit salariile de cinci luni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi, 10 decembrie 2013, în audienţele organizate de Instituţia Prefectului s-au prezentat doar cinci sătmăreni. Cazuri diferite şi aflate în diverse stadii de rezolvare au fost puse pe masa consilierilor şi a juriştilor din cadrul Prefecturii.

Prima problemă prezentată a fost a Valeriei Raita din Micula, care le-a solicitat celor de faţă explicaţii cu privire la faptul că de câteva luni încoace nu şi-a mai primit salariul, fiind asistent personal pentru fiica sa, o tânără de 24 de ani cu handicap grav.

“Am o fiică bolnavă şi ultimul salariu ca asistent personal al personei cu handicap l-am primit în luna iulie 2013. De atunci nimic. Este imposibil să trăim, să supravieţuim. Am un salariu de 600 de lei pe care nu mă pot baza şi trăim numai din indemnizaţia de handicap a fetei, 293 de lei pe lună. Nu ne ajung banii de curent şi mâncare, dar de medicamente şi alte lucruri necesare? Din ce să trăim?”, a întrebat Valeria Raita la Prefectură.

 

Restanţe până la rectificarea bugetară

 

Juristul Cosmin Dorle i-a explicat că în tot judeţul sunt probleme cu plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi majoritatea primăriilor aşteaptă o rectificare bugetară. Acesta a luat legătura cu primarul comunei Micula, care l-a informat că miercuri, 11 decembrie, asistenţii personali vor primi salariul pe o lună restantă, iar probabil, săptămâna viitoare, la rectificare, pe celelalte patru luni. În comuna Micula sunt 18 asistenţi personali în această situaţie.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 11 decembrie 2013 disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns