Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Carne de oaie infestată cu bacterii în magazine din China

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Recent, televiziunea de stat chineză a dat publicităţii informaţia potrivit căreia se prefigurează un nou scandal alimentar în China, care ar putea să afecteze serios imaginea celei de-a doua economiei a lumii. În magazine a fost găsită carne de oaie injectată cu apă infestată cu bacterii.

Se suspicionează faptul că un abator ilegal din Guangdond sacrifica zilnic în jur de 100 de oi în interiorul unei unităţi neautorizate sanitar-veterinar. Carnea injectată cu apă urma să ajungă în restaurantele din marile oraşe precum Guangzhou şi Foshan.

Suspiciunea a fost confirmată la Guangdond la finele lunii decembrie. S-au descoperit 30 de carcase de oaie injectate cu apă, 335 de oi vii, ştampile de inspecţie sanitară-veterinară falsificate, precum şi echipament specializat de injectare a cărnii. Fiecare oaie era injectată cu până la şase litri de apă după abatorizare, pentru a adăuga kilograme în plus la cântar.

China suferă încă de pe urma numeroaselor scandaluri generate în sectorul siguranţei alimentare. Cu puţin timp în urmă, Wal-Mart Stores Inc, cel mai mare retailer din lume, şi-a cerut oficial scuze după ce un furnizor chinez de snacksuri din carne de măgar a fost acuzat că a adăugat carne de vulpe în conţinutul comercializat.

La sfârşitul lunii decembrie, oficialii chinezi au declarat că vor înăspri verificările întreprinse la producătorii de lapte praf, într-o încercare de a creşte nivelul de încredere în producătorii domestici şi de a îndepărta umbrele de îndoială care planează asupra siguranţei alimentare dintr-un domeniu care valorează nu mai puţin de 12,4 miliarde de dolari pe an (formule de lapte praf pentru copii).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns