Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sprijinul guvernului pentru achiziţia tancurilor de răcire a laptelui este neatractiv

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dr. ing. Ioan Cioltean – directorul Directiei Agricole Satu Mare
Dr. ing. Ioan Cioltean – directorul Directiei Agricole Satu Mare

Efectivelor de bovine sunt în continuă scădere

   Statisticile judeţene şi naţionale referitoare la zootehnie evidenţiază scăderea efectivelor de bovine. Acest aspect este evident şi la nivelul judeţului nostru. Numai în ultimii ani în comune precum Gherţa Mică şi Căpleni, ca să dăm două exemple, numărul vacilor cu lapte a scăzut dramatic, cu aproape 65-70%. Urmare a acestei situaţii, la nivelul judeţului nostru oferta Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind susţinerea financiară cu 5.000 de euro a fiecărei forme asociative care doreşte să cumpere tanc de răcire lapte nu prezintă prea mare interes.

Doar 11 unităţi administrativ teritoriale din judeţ au depus solicitarea preliminară

Acţiunea de depunere a documentaţiei privind solicitarea de către asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite pentru a obţine spijinului de 5.000 de euro în vederea achiziţionării de tancuri de răcire a laptelului se desfăşoară prin direcţiile agricole. Potrivit unei informaţii de presă transmisă redacţiei noastre de către Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare, doar 11 unităţi administrativ teritoriale şi-au depus solicitarea preliminară.

Fiecare doreşte achiziţionarea unui tanc de răcire lapte. Este vorba despre: Doba, Cehal, Crucişor, Andrid, Bârsău, Santău, Agriş, Homoroade, Ardud, Culciu şi Tarna Mare. Tancurile pe care intenţionează să le achiziţioneze asociaţiile din aceste unităţi administrativ teritoriale au capacităţi între 500 şi 1.000 de litri.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 18 februarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns