Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Înfrângere pentru sătmăreni în ultimul meci de pregătire

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Olimpia Satu Mare – Gloria Bistrița 1-3 (1-0)

olimpia

Olimpia a pierdut amicalul disputat sâmbătă, împotriva Gloriei Bistrița, scor 1-3, la pauză 1-0. Dar diferența de scor este prea mare și, poate, un rezultat de egalitate, ar fi fost mai aproape de realitate.

Dar fotbalul se joacă pe goluri iar Olimpia a plătit tribut unor greșeli individuale comise de apărători în primul rănd. De dorit insă ca pănă sâmbătă, la ora primului meci oficial, antrenorii și jucătorii să corijeze o parte din aceste erori.

Scorul a fost deschis de Bujor în minutul 20 dintr-o lovitură liberă executată din lateral stânga. Oaspeții au egalat în minutul 55 când, după o pasă greșită trimisă înapoi de Muteanu, Curtuiuș a interceptat balonul și l-a lobat pe portarul Anca. Oaspeții au preluat conducerea în minutul 87 când Dan Matei a transformat un penalti după un fault comis de Ene. În prealabil însă Bălău i-a așezat lui Curtuiuș un balon, obligându-l apoi pe Ene să-l faulteze pe bistrițean. Golul trei al bistrițenilor a fost marcat în minutul 90 de Curtuiuș, cap din 6 metri la o fază la care fundașii noștri centrali s-au plasat greșit.

Sigur, înfrângerea doare, este îngrijorătoare mai ales că până la startul în campionat mai sunt câteva zile. Dar trebuie să spunem că Olimpia a fost peste echipa din Bistrița pe tot parcursul primei reprize. Sătmărenii au desenat frumos, au avut câteva combinații reușite, purtate rapid, nefinalizate însă.

Chiar și după golul egalizator sătmărenii au avut câteva ocazii dar Bujor și Feier au ratat din poziții bune. Finalul meciului a fost însă unul dezastruos pentru formația sătmăreană. Supărătoare au fost numeroasele greșeli comise în apărare atât de Munteanu, ieșit din formă, cât și de cei doi fundași centrali, Bălău și Ene, cu dese nesincronizări de parcă atunci s-ar fi întâlnit pentru prima dată.

Apoi, ca o părere personală, postul de mijlocaș stânga din angrenajul Olimpiei este descoperit. Refacerea lui Zsiga după operația suferită la cei doi genunchi se va prelungi, probabil, până în prin luna mai. În meciul de sâmbătă a fost încercat pe această parte Szalkai (21 de ani) un tânăr mijlocaș venit, liber de contract, de la Inter Clinceni (Liga III-a). Acesta a jucat cuminte, n-a greșit mult, dar nici nu a ieșit cu ceva în evidență. În partea a doua pe partea stângă a jucat Bujor. Dar randamentul lui Bujor pe acest post a fost unul scăzut. Probabil că locul lui nu este aici.

Dar nici nu mai este timp de experimente. Campionatul bate la ușă.

– Olimpia Satu Mare: Anca – Munteanu, Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu, Villand, Micaș, Szalkai, Bujor, Boștină/Roghină, Schwarckopf, Feier, Dragoș, Prodan, Faur, Kinczel.

– Gloria Bistrița: Albuț – Târcă, Dan Matei, Chibulcutean, D.Sânmărtean, Polhar, Mărginea, Fele, Bucur, Curtuiuș, Bruma/Colta, Gaspar, Fizesa.

Csik, Bolba și Iuhas la ITV

Trei invitați de marcă, toți din lumea fotbalului, la emisiunea sportivă difuzată luni seara din studioul Informația TV. Antrenorii Tiberiu Csik, Mircea Bolba și Cosmin Iuhas, căpitanul Olimpiei, au răspuns invitației noastre de împărtăși iubitorilor fotbalului din Satu Mare gândurile, planurile, obiectivele echipei sătmărene, acum la câteva zile înainte de startul în campionat. Vom afla cu siguranță și ultimele noutăți din tabara Olimpiei. Emisiunea cu cei trei invitați va fi difuzată pe postul Informația TV începând cu ora 21.30.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns