Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vânzătorii din pieţele sătmărene acuză consilierii locali pentru majorarea tarifelor de închiriere a tarabelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Declanşarea de către primarul dr. Dorel Coica a acţiunilor de control în pieţele sătmărene pare să fi stârnit o stare de tensiune în rândurile comercianţilor din pieţe. Vineri, 7 martie, mai mulţi comercianţi din Piaţa din Micro 17 şi-au manifestat nemulţumirea faţă de deciziile ce urmează să se ia de către municipalitate cu privire la închirierea spaţiilor destinate vânzării. Vânzătorii din pieţele sătmărene acuză consilierii locali pentru majorarea tarifelor de închiriere a tarabelor.

Comercianţii consideră neavenită obligativitatea de închiriere a tarabelor din pieţe

Majoritatea comercianţilor care deţin societăţi cu răspundere limitată (SRL) în pieţele sătmărene, sub rezerva anonimatului ne-au spus că majorarea tarifelor pentru spaţiile destinate comerţului îi va duce la faliment. Criza economică este încă evidentă, iar populaţia nu are bani suficienţi pentru a suporta noi majorări de preţuri. Consilierii locali care au votat creşterea tarifelor de închiriere a tarabelor nu cunosc situaţia concretă din pieţe.

Piaţa din cartierul Micro 17 nu poate fi comparată cu celelalte prin prisma vadului comercial, dar nici cel al condiţiilor oferite vânzătorilor. În Piaţa din Micro 17 tarabele existente nu asigură comercianţilor un minim de protecţie în caz de vreme nefavorabilă. Pentru vreme de ploaie oamenii şi-au cumpărat onduline din plastic în vederea realizării unei protecţii. Alţii au pus diverse cartoane inestetice pentru a se proteja.

Reclamanţii consideră că înainte de a se fi luat decizia privind stabilirea nivelului tarifelor care li se vor aplica, ar fi fost utilă şi strategică o consultare, fapt ce ar fi eliminat acest gen de reacţii. Cei afectaţi sunt pregătiţi să se prezinte la primarul Dorel Coica pentru a negocia tarifele. Au adunat deja o serie de semnături de susţinere a demersurilor.

Majorarea de la 316 lei lunar/metrul de tarabă la 450 de lei/lunar este considerată mare, chiar umilitoare. Voci din celelalte pieţe susţin acelaşi lucru. Starea de spirit este tensionată, fapt ce nu duce la nimic bun. Este lesne de intuit că reclamanţii s-au referit şi la promisiunile făcute la momentul respectiv de candidatul la funcţia de primar Dorel Coica, dar neonorate. Nu insistăm asupra acestui aspect.

Sorin Stănean a transmis comerciaţilor decizia

Pe parcursul documentării noastre în Piaţa din cartierul Micro 17 din Satu Mare a sosit şi Sorin Stănean, şeful pieţelor Someş şi Micro 17. Acesta ne-a spus că a remarcat starea tensionată în momentul în care i-a informat pe comercianţii proprietari de SRL-uri despre decizia conducerii Primăriei Satu Mare cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de închiriere pentru tarabele utilizate.

Sorin Stănean acceptă ideea că tarifele ar trebui să fie ceva mai mici în această piaţă comparativ cu cele din celelalte pieţe. A promis că la începutul acestei săptămâni va informa conducerea primăriei despre situaţia existentă şi o să intermedieze o întâlnire a comercianţilor cu primarul Dorel Coica în vederea lămuririi situaţie şi stingerea stării conflictuale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns