Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Turul bisericilor din Carei cu ministranții decanatului

Tinerii s-au inintalnit la parohia Sfanta Maria de Fatima
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tinerii s-au inintalnit la parohia Sfanta Maria de Fatima
Tinerii s-au inintalnit la parohia Sfanta Maria de Fatima

Pelerinajul ministranților sătmăreni la Baia Mare s-a bucurat de mare succes în rândurile tinerilor. La fel, la sfârșitul săptămânii trecute și ministranții decanatului Carei au participat la un pelerinaj similar. În cadrul acțiunii organizate de Biroul pentru Tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, ei au vizitat bisericile din municipiul Carei.

În decanatul Satu Mare pelerinajul ministranților se practică de trei ani, dar în cel de Carei acesta a fost primul, iar reușita, și de data aceasta a fost indiscutabilă. Tinerii s-au întâlnit la biserica Sfânta Maria de Fatima, de aici au plecat la biserica Sfântul Iosif de Calasantiu, iar apoi au vizitat și parohia Sântul Spirit. În fiecare lăcaș al Domnului au rostit câte o rugăciune, iar ca un ultim popas al pelerinajului lor, în capela Centrului de Integrare Klaus Winter au participat la o slujbă oficiată de prim protopopul de Carei, părintele Ilyés Csaba. Predica a fost rostită de păritele Tatár Zoltán, parohul comunității din Dindeștiu Mic, care a vorbit despre spiritualitatea ministrantului, ca slujitor al lui Cristos.

Înainte de a pleca spre casă, ministranții au servit masa împreună și au dezbătut momentele plăcute de care au avut parte în timpul acestei zile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns