Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 400 de persoane au participat la Maratonul de solidaritate Caritas

Maratonul a pornit din fața sediului Caritas
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Maratonul a pornit din fața sediului Caritas
Maratonul a pornit din fața sediului Caritas

Cea de a VIII-a ediție a Maratonului de solidaritate, devenit tradițional în calendarul anual de evenimente realizate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a avut loc sâmbătă, 17 mai. Ediția din acest an a fost puțin mai diferită față de cele anterioare din multe puncte de vedere, dar mai ales datorită campaniei electorale.

Organizatorii caută de fiecare dată să aducă ceva nou la realizarea acestei acțiuni. De data acesta, înainte de start seniorii de la Centrul de zi Speranța au recitat două poezii scrise special pentru acestă ocazie. Chiar dacă traseul din acest an a avut o lungime semnificativ mai mică decât în anii trecuți, de circa 2 km, cei din primele rânduri, se pare că nu au rezistat să parcurgă nici un sfert din acesta.
Startul, așa cum se obișnuiește, a fost dat în fața sediului Caritas, de directorul organizației, Tünde Löchli, cu un foc de armă tras în aer.
Mai multe în ediția tipărită din 19 mai, disponibiă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament  PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Peste 500 de participanți la Danțu la șură în Soconzel

TRADIȚII ÎN SATU MARE

Peste 500 de participanți la Danțu la șură în Soconzel

În a doua zi de Paști, în localitatea Soconzel s-au reunit sute de fii ai satului și invitați ai acestora pentru a participa la tradiția danțului la sură. A fost un eveniment mult așteptat de către toți codrenii, de altfel singurul care urmărește să păstreze vii anumite tradiții și obiceiuri specifice acestei zone de Codru și de care autoritățile s-au îngrijit să renască din negura uitării.