Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Uniunea Europeană este cel mai mare producător mondial de lapte de vacă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vaci de lapte in stabulatie libera
Vaci de lapte in stabulatie libera

O bună vreme la nivelul Uniunii Europene, cel mai mare producător mondial de lapte de vacă, s-a înregistrat o scădere a efectiveor de bovine.

Iată că informaţii recente arată că în acest an, numărul vacilor va continua să crească cu 1,3% şi va ajunge la 23,5 milioane de capete, fiind pentru prima dată în 30 de ani când efectivul de vaci de lapte din Uniunea Europeană înregistrează a doua creştere anuală consecutivă.

Curios este că la noi în judeţ se resimte o uşoară tendinţă de reducere cu aproximativ 5%, faţă de perioada anterioară, a numărului total de bovine.

Creşterile de efective în UE, sunt puse pe seama efectelor pozitive privind consumul resimţite pe piaţa lactatelor, la care se adaugă şi viitoarea eliminare a cotelor de lapte. Cei doi factori contribuie la încetinirea scăderii efectivelor, care a început cu mult timp în urmă.

Uniunea Europeană va creşte în 2013-2014 cotele de lapte cu 1%, iar anul viitor va renunţa definitiv la ele, un element care a generat atragerea de investiţii importante în sector în ţări precum Irlanda unde climatul este favorabil creşterii animalelor.

Producţia de lapte va creşte şi ea cu 1,5 milioane de tone în acest an, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani de 141,5 milioane de tone.

„În primele două luni din 2014, exporturile Uniunii Europene de lapte praf au crescut cu 50% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013”, se arată în raportul GlobalDairyTrade.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns