Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În ultimii ani s-a dublat numărul familiilor de albine din judeţ

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Albine la lucru in stup
Albine la lucru in stup

Aplicarea sprijinului financiar prevăzut de Măsura 141 – privind sprijinirea gospodăriilor de semisubzistenţă a condus la un reviriment în ceea ce priveşte apicultura sătmăreană. Numărul familiilor de albine s-a dublat. Din statisticile puse la dispoziţie de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Satu Mare, se deduce că, în prezent, sunt în evidenţe aproximativ 23.800 de familii de albine.

Există unele stupine care numără sute de familii, dar în condiţiile culesului la salcâm producţia anului 2014 a fost sub aşteptări. Stuparii sătmăreni ar putea ieşi din impas în condiţiile în care vor putea pune în valoare culesul la tei, dar şi cele de la arbuşti fructiferi de pădure precum zmeur, mur şi chiar polifloră. Spre toamnă, dacă vremea va permite, stuparii vor mai avea şansa de a aduna şi miere de floarea-soarelui.

Cu probleme deosebite se confruntă stuparii care s-au dedicat stupăritului ecologic. Costurile sunt considerabil mai mari comparativ cu apicultura clasică. Acesta pare să fie şi motivul pentru care deja apicultorii care au miere ecologică de salcâm din producţia 2014 o vând la 35 de lei kilogramul.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Atentie APICULTORI !!!. Produsul ABEJAR utilizat in prinderea roiurilor comercializat in magazine apicole sub forma de sprey sau pasta nu are niciun efect !!!. Este o teapa de proportii , nu merita luat !, am experimentat-o personal !!!. Cosul proaspat uns cu pasta, pus pe par, amplasat in fata stupului nu a atras roiul. Cine nu ma crede, se va convinge.

Lasă un răspuns