Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Produselor cu factori de risc sunt blocate la intrarea în ţară de IDSA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cu puţin timp în urmă dintr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) s-a încercat să se introducă în România mărfuri animaliere „purtătoare de factori de risc”, conf. univ. dr. Nicolae Ştefan a mărturisit presei, că instituţia pe care o conduce – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) – „a fost capabilă să protejeze ţara” şi să spună nu unor buletine de analiză emise de o entitate similară din statul respectiv.

Libera circulaţie a mărfurilor nu înseamnă şi comercializarea produselor cu factori de risc. Rezultatele locale sunt monitorizate inclusiv la Bruxelles, de către Comisia Europeană.

Institutul a fost capabil să protejeze ţara de unele încercări de a pătrunde în România mărfuri animaliere purtătoare de factori de risc.

Potrivit spuselor lui Nicolae Ştefan, pe lângă aceste reuşite înregistrate pe plan naţional, recunoscute de către forurile europene, IDSA înregistrează succese şi la nivel regional. Spre exemplu, cel mai mare producător de carne de pui din Bulgaria are atât de multă încredere în buletinele IDSA, încât le preferă pe acestea în detrimentul celor din ţara de origine.

Sigur, mai pot să fie sincope în care să se producă o analiză imperfectă de către laboratoare (…) care, eventual, nu au această performanţă şi pe baza cărora serviciile veterinare să certifice imperfect.

Potrivit datelor puse la dispoziţia presei de către Vladimir Mănăstireanu, preşedintele ANSVSA, în cadrul laboratorului funcţionează un laborator de biosecuritate, „cea mai modernă unitate de biosecuritate, dacă nu din ţară şi din Europa”.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) este o unitate cu personalitate juridică şi funcţionează ca instituţie publică de interes naţional, în subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Funcţionarea IDSA se realizează în baza Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al institutului şi a prevederilor de detaliu cuprinse în Regulamentul de Ordine Interioară al acestuia.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns