Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Putin cere Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina pe care a solicitat-o în martie, a anunţat Kremlinul, citat de agenţii ruseşti de presă.

Preşedintele a “propus Consiliului Federaţiei ruse (Camera superioară a Parlamentului) să anuleze decizia de la 1 martie privind recurgerea la armata rusă pe teritoriul ucrainean”, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedinţiei.

Această decizie a fost adoptată “cu scopul de a normaliza situaţia” în Ucraina, a mai declarat Peskov.

Preşedintele a formulat această solicitare într-o scrisoare adresată Consiliului Federaţiei, înainte să plece într-o vizită oficială în Austria, a precizat Kremlinul.

Un oficial din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, Andrei Iimov, a declarat pentru agenţia Interfax, citată de Mediafax că senatorii vor anula miercuri autorizarea intervenţiei armatei.

Această decizie, motivată în mod oficial prin necesitatea de a apăra cetăţenii ruşi care locuiesc în Ucraina, a contribuit, în martie, la escaladarea tensiunilor, când Rusia a comasat zeci de mii de militari, în cadrul unor manevre, în apropiere de frontiera cu Ucraina.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns