Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pentru fermierii români anul 2013 a adus venituri suplimentare de 9%, faţă de anul precedent

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Combină în lanul  de orz
Combină în lanul de orz

 

Potrivit unui material publica de Recolta.eu, Venitul agricultorilor din România a crescut cu 9% în 2013, comparativ cu anul anterior, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene (UE), câştigul agricultorilor a scăzut cu 1,3% anul trecut, se arată într-un raport publicat recent de Eurostat (Biroul de statistică al Comisiei Europene).

România se clasează pe locul patru în UE în ceea ce priveşte creşterea veniturilor agricultorilor în anul 2013, fermierii români câştigând, în medie, cu 9% mai mult faţă de anul anterior. Doar în Olanda (creşterea este de 11,5%), Malta ( creştere de 10,3%) şi Spania ( creştere de 9,9%) s-au înregistrat creşteri mai mari ale veniturilor agricultorilor dintre statele membre UE.

În schimb, cele mai mari scăderi ale câştigurilor fermierilor le regăsim în Estonia (-17,6%), Franţa (-15,7%) şi Croaţia (-12,6%).

În medie, venitul agricultorilor din UE a scăzut cu 1,3% în anul 2013, faţă de anul 2012.

Creştere a veniturilor agricultorilor din România este datorată, în cea mai mare parte, recoltei bogate de cereale de anul trecut şi nu a unei creşteri sustenabile a sectorului agricol românesc.

Conform datelor Eurostat, veniturile din cereale ale agricultorilor români au crescut cu 30,8%, în anul 2013, comparativ cu anul 2012. În schimb, venitul din sectorul zootehnic a scăzut cu 1,5% în 2013.

La nivelul Uniunii Europene, veniturile din sectorul cerealier au scăzut cu 5% în 2013, în timp ce veniturile din sectorul zootehnic au crescut cu 7%.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns