Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tineri din 6 localități au încheiat o tabără de teatru amator la Satu Mare

Spectacolele de final au avut loc ieri la Muzeul de Artă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Spectacolele de final au avut loc ieri la Muzeul de Artă
Spectacolele de final au avut loc ieri la Muzeul de Artă

Tabăra naţională de teatru pentru tineri organizată de Trupa Arttis, a asociaţiei Rovenio, coordonată de profesorul Radu George Horotan din Satu Mare, a ajuns la a XV-a ediţie.

Joi 24 iunie, în incinta Muzeului de Artă a avut loc gala de închidere a unei săptămâni pline de muncă, dar şi distracţie. Evenimentul a fost presărat cu spectacole puse în scenă chiar de micii actori.
Invitaţii din Satu Mare, Tăşnad, Medieşu Aurit, Dorohoi, Botoşani şi Ploieşti au fost răsplătiţi de către publicul prezent în sală cu ropote de aplauze după fiecare reprezentaţie.
În faţa unui public dornic de spectacole energice, au dansat băieţii din trupa Glamour din Botoşani, trupa de teatru amator Amicii, din Dorohoi, a pus în scenă trei parodii numite “Scufiţa roşie şi aspiratorul“, “La cireşe“ şi “În ţara lui mură-n gură“, trupa de teatru amator Colibri, din Satu Mare şi trupa Amicii au muncit cot la cot pentru pantomima “Călătorii cu perspective“, trupa Moft-Junior din Ploieşti a prezentat “Romeo şi Julieta“, “Strategie de femeie“ şi “Tipologii“, iar în final trupa organizatoare Arttis a încântat publicul cu spectacolul “O poveste“, de Cornel Udrea.
Toţi participanţii s-au simţit foarte bine în cele cinci zile petrecute împreună. Actori de la Teatrul de Nord Satu Mare şi foşti membri ai trupei Arttis au fost şi ei în tabără alături de micii artişti. Au fost organizate workshop-uri unde s-au făcut exerciţii specifice muncii de actor şi unde trupele şi-au unit forţele pentru a crea scurte momente de teatru sau dans. “A fost foarte frumos în tabără, am socializat şi am învăţat lucruri noi. Uşurinţa cu care te adaptezi poate reprezenta un atu în această meserie, asta am putut simţi pe propria-mi piele. Am fost nevoiţi de câteva ori să repetăm şi în ploaie din cauza vremii neprielnice. Mă bucur că am reuşit să punem la cale în doar trei zile un mic spectacol“, a declarat Ahmed Iosif, membru al trupei Arttis.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns