Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cursuri gratuite pentru îngrijitoare vârstnici la domiciliu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România anunță că începând cu luna august, în municipiul Satu Mare va derula un nou curs de formare profesională “Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”. Cursurile sunt gratuite, autorizate CNFPA iar la final se oferă diplome cu valabilitate internațională.


Cursurile de formare sunt organizate în cadrul proiectului “Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.
Se pot înscrie persoanele absolvente a cel puțin 8 clase, angajate cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social (angajații din unitatile sanitare publice și private, creşele şi grădiniţele private, centrele private de îngrijire copii şi bătrâni, asociaţii şi fundaţii cu profil medico-social). Nu sunt eligibili angajaţii din domeniul medico-social care au un nivel de calificare superior nivelului 1 (inclusiv angajați pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, de exemplu infirmieră, mediator sanitar, mediator social etc.). La fel, nu pot participa la acest program angajaţii ce au beneficiat de o altă finanţare din fonduri publice pentru astfel de cursuri. Nu sunt eligibili nici angajaţii cu pregătire superioară, sau persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice în mod independent, intreprinderi familiale și individuale.
Pentru informații suplimentare, toți cei interesați pot apela la directoarea filalei sătmărene a Crucii Roșii, Rodica Borlan. Înscrierile se fac la sediul instituției, str. Vlad Tepes Nr.3, Satu Mare, unde este disponibilă și lista actrelor necesare pentru înscriere. Cursul are o durată de 9 săptămâni< 3 săptămâni de pregătire teoretică, de luni-vineri orele 16.30-20.30, în sală de curs din municipiu; 6 săptămâni, de luni-vineri la locul de muncă sau la alţi angajatori din domeniul medico-social, iar în cea de a 9-a săptămână are loc evaluarea finală. La înmânarea diplomei, absolventul primește suma de 480 RON (subvenţie curs). Cheltuielile de transport și cazare nu se decontează.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns