Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oamenii continuă să reclame probleme de fond funciar

Doi săteni din Tur și Certeze așteaptă de mai mulți ani să intre în posesia terenurilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Doi săteni din Tur și Certeze așteaptă de mai mulți ani să intre în posesia terenurilor
Doi săteni din Tur și Certeze așteaptă de mai mulți ani să intre în posesia terenurilor

Marţi, 9 septembrie, la Instituţia Prefectului au avut loc audienţe. În faţa autorit[ţilor şi-au expus problemele, majoritatea de fond funciar, un număr de şase persoane.

Nerespectarea unor termene sau necunoaşterea unor proceduri poate reprezenta sursa unor probleme ce cu greu mai pot fi soluţionate. Oamenii riscă din cauza acestor  lucruri, aparent banale, să piardă ceea ce în mod normal şi de drept le aparţine.         Într-o asemenea situaţie se află şi Dragoş Ianoş din localitatea Tur, în vârstă de 74 de ani. Acesta are titlu de proprietate pe un teren de 7 hectare. Pe respectivul titlu sunt stipulate mai multe persoane, membri ai familiei lui, din păcate în momentul de faţă deceda\i. Cetăţeanul a venit în faţa autorităţilor pentru a-şi reclama o vecină cu care se ceartă pentru o mejdă de mai mulţi ani. Conform celor spuse de el, reclamata nu respectă schiţele pe care le are, depăşind limita admisă şi chiar intrând şi pe un drum de acces cu anumite construcţii pe care le efectuează.
Sfatul autorităţilor pentru acesta a fost să meargă la un notar pentru a face succesiunea după persoanele trecute în titlul de proprietate, iar mai apoi să solicite unui inginer topograf să facă măsurătorile necesare, astfel limita proprietăţii să fie stabilită clar. Cu privire la ocuparea drumului de acces, prefectul a solicitat Poliţiei şi Primăriei din oraşul Negreşti să se deplaseze la faţa locului.
O situaţie care nu poate fi rezolvată este cea a lui Mihoc Ştefan  din localitatea Certeze. Acesta susţine că a moştenit de la bunicul său 18 hectare de pădure şi că terenul a fost vândut sau pur şi simplu dat altcuiva. Această situaţie nu mai poate fi rezolvată deoarece pentru a i se retroceda terenul aferent, cetăţeanul trebuia să depună o cerere în anul 2005, lucru pe care el l-a făcut doar în anul 2012.

Probleme cu concursul de referent la Beltiug

Nici doleanţele de ordin personal nu au lipsit. Copcea Dorel din Mădăras, absolvent al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, reclamă modul în care s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea postului de referent relaţii cu publicul din cadrul primăriei Beltiug. “Am obţinut în luna august nota 7,70, cea mai mare notă de altfel, la examenul pentru ocuparea unui post de referent în cadrul Primăriei Beltiug. La interviul ulterior examenului, a fost admis contracandidatul meu, care a obţinut puţin peste 5. Toate acestea doar pentru că nu ştiu să vorbesc fluent limba maghiară“, a declarat Copcea Dorel.
Prefectul Eugeniu Avram a promis că va verifica regulamentul după care s-a desfăşurat acest concurs.
Tot cu o problemă personală a venit şi Şimonca Zorica, asistentă medicală la grădiniţa “Draga Mea“, din municipiul Satu Mare. Aceasta susţine că în urma mai multor lucuri pe care le-a descoperit în anul 2011, cineva încearcă să îi însceneze moartea. Ea acuză Poliţia Municipală, Poliţia Judeţeană, Jandarmeria, şoferii de autobuz şi persoane de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare de complot împotriva ei. Susţine că a fost şi încă este urmărită pe stradă pentru a fi împunsă cu ace infectate, că se încearcă înscenarea unui accident de maşină sau că apa pe care o cumpără de la magazin a fost şi ea infestată de către persoanele care vor să îi facă rău.
Autorităţile au promis şi în acest caz că vor cerceta, că vor sesiza autorităţile abilitate, totul pentru ca problema să fie rezolvată.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns