Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poştaşii n-au primit nimic din promisiunile de acum 4 luni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liderul de sindicat Tripon Trandafir participă la o şedinţă în Cluj unde vor fi stabiliţi noi paşi pentru obţinerea revendicărilor
Liderul de sindicat Tripon Trandafir participă la o şedinţă în Cluj unde vor fi stabiliţi noi paşi pentru obţinerea revendicărilor

Persoanele angajate în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) nu vor primi cei 150 de lei în plus la salariu promişi din 1 octombrie. În prezent, la Cluj Napoca, comitetul administrativ al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) s-a întrunit pentru a stabili următorii paşi spre rezolvarea problemei.

Tripon Trandafir, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Satu Mare ne mărturiseşte că nici o cerere nu le-a fost soluţionată, cu toate că de la semnarea protocolului au trecut patru luni.

Protocolul a fost semnat în 22 mai

Nemulţumirea şi starea de încordare încă persistă în cazul lucrătorilor poştali, angajaţi ai CNPR. Aşa cum bine vă reamintiţi, în luna mai a anului curent, disperaţi şi cu o listă lungă de cerinţe, membrii sindicatelor au ieşit în stradă. Principala lor cerinţă făcea referire la schimbarea conducerii companiei naţionale de curierat, ceea ce au şi reuşit. Pe lângă aceasta, poştaşii au mai cerut majorarea salariilor cu o sumă fixă, astfel încât să se ajungă la o egalitate cu echivalentul inflaţiei, ocuparea celor 1700 de locuri vacante din cadrul companiei prin angajarea imediată de factori poştali, agenţi poştali, oficianţi şi lucrători în tranzit şi nu în ultimul rând creşterea lunară a veniturilor companiei cu 10%, determinată exclusiv prin aplicarea unei strategii manageriale bine gândite.
În data de 22 mai, după lungi discuţii şi negocieri, comisia managerială a CNPR alături de reprezentanţii SLPR au semnat un protocol. Cei dintâi şi-au luat angajamentul să mărească salariile cu 50 de lei începând cu 1 iunie angajaţilor care sunt remuneraţi cu 850-950 lei. Din data de 1 august, toţi angajaţii care au salariile cuprinse între 1300-1400 de lei trebuiau să primească şi ei 50 de lei în plus, iar din data de 1 octombrie tuturor angajaţilor din cadrul CNPR ar fi trebuit să li se adauge pe statul de plată 150 de lei.
“Am avut încredere ca de obicei şi ne-am ars. Nu e cu putinţă aşa ceva. Au majorat salariile cu 50 de lei doar atunci când salariul mediu pe economie s-a mărit. În rest niciun salariu nu a fost majorat şi nici nu va fi majorat, deoarece conducerea companiei a obţinut o amânare a protocolului cu 30 de zile. Aceştia susţin că din 1 noiembrie ne vom primi banii, dar nu mai putem da crezare
vorbelor lor “, a declarat Tripon Trandafir, liderul SLP Satu Mare.
În acele momente, nevoia unei transparenţe în comunicarea dintre managementul CNPR şi SLPR a fost, din punctul sindicaliştilor de vedere, un minus în rezolvarea problemei. De această dată Tripon Trandafir ne mărturiseşte că dialogul există, dar nu are nicio finalitate concretă. “Un singur aspect s-a schimbat şi aici mă refer la dialogul dintre sindicat şi conducerea companiei. Din păcate nu ne putem bucura foarte tare deoarece nimic din ceea ce discutăm nu este şi dus până la capăt“, spune Tripon Trandafir.

Comitetul de administraţie al SLPR caută soluţii

Nu s-a rezolvat absolut nimic nici în ceea ce priveşte ocuparea locurilor de muncă vacante. Existând un deficit mare de personal, angajaţii încă se zbat să ajungă la timp cu pensiile, alocaţiile, facturile şi corespondenţa. “Situaţia nici în ceea ce priveşte acest aspect nu este deloc roz. Problemele cele mai mari sunt în mediul rural. Nu are cum un singur om sau doi să se împartă şi să ajungă la oamenii din două sau chiar trei sate. Niciun post nu a fost ocupat deoarece nu s-au făcut angajări. Există situaţii în care poştaşul a fost nevoit să plece în concediu de boală pe o perioadă lungă şi nu a fost nimeni angajat pe postul lui pentru a-i îndeplini sarcinile. Singurele angajări s-au făcut tot pe perioadă determinată, în cazul persoanelor care au plecat în concediu de maternitate“, explică Tripon Trandafir.
Pentru găsirea unei soluţii, comitetul administrativ al SLPR se întrune;te la Cluj Napoca. Între 29 septembrie şi 1 octombrie, liderii de sindicat vor prezenta situaţia din teritoriu şi vor căuta soluţii sau modalităţi defensive prin care să obţină ceea ce îşi doresc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns