Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dan Diaconescu nu a putut vota la “Jean Monnet”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a venit, duminică, să-şi exercite dreptul de vot la o secţie de votare ce funcţionează la liceul “Jean Monnet”, el precizând că nu a putut vota aici, membrii biroului secţiei de votare interpretând legea în acest sens.

„E o premieră totală de televiziune, trebuie să puneţi breaking news, nu aveţi încotro: DDan Diaconescunu poate vota”, a spus Diaconescu.

Solicitat de jurnalişti să spună de ce, Diaconescu a răspuns: „Nu ştiu, am primit câteva explicaţi de la doamnele din comisie şi de la un domn prin telefon, de undeva mai de sus. E un sistem pe care trebuie să-l schimbăm de 25 de ani încoace…”.

Întrebat de ce nu a putut vota, concret, Diaconescu a spus că nu poate explica, scrie Mediafax.

„Nu vă pot explica. Mi s-a explicat că dacă am paşaportul în vigoare aş putea vota oriunde în străinătate. Dacă am rezidenţă, cum e cazul meu, italiană, aş putea vota doar în Italia. Dacă am buletin de Bucureşti, ar trebui să votez acolo unde e adresa din buletin. Atenţie, eu am domiciliul flotant aici, pe o stradă din apropiere. Am domiciul stabil pe o stradă din Militari”, a spus Diaconescu.

“În baza dreptului de a candida la Preşedinţie, aveam dreptul să votez oriunde. Aşa spune clar legea, dânşii au interpretat-o în alt fel. Eu aş putea să votez oriunde, aveam dreptul să votez în această zonă. Vom vorbi cu juriştii noştri, o să-mi încerc norocul într-o altă secţie din proximitate”, a mai spus Dan Diaconescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns