Image 1
Image 2

Iohannis: România a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează Alianţa Nord-Atlantică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

România a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează Alianţa Nord-Atlantică, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

”Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru securitatea euroatlantică, aşa cum am afirmat răspicat împreună cu ceilalţi aliaţi în Conceptul Strategic al NATO, pe care l-am aprobat la Summitul istoric recent desfăşurat la Madrid. O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a întregii regiuni în care ne aflăm, ci şi prezenţa celor peste 5.000 de militari aliaţi în România.

În câteva luni, ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează Alianţa Nord-Atlantică.

Prin activităţile comune desfăşurate de militarii români şi aliaţi aici, la Marea Neagră, sub comanda NATO, transpunem în practică angajamentul nostru ferm de a ne apăra reciproc şi de a apăra împreună valorile democratice care ne unesc.” A spus preşedintele Iohannis la Constanţa.

       Şeful statului a subliniat din nou aprecierea României pentru prezenţa în ţara noastră a militarilor din Statele Unite ale Americii, Franţa, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania şi Ţările de Jos.

6 comentarii

 1. @Babacule !, in privinta sumei mentionate eu am prezentat fragmentul preluat din articolul de ieri al D-lui Dumitru Pacularu pe care-l apreciez foarte mult de la Editorial. D-nul Dumitru Pacularu scrie prostii acolo ???….nu se poate, nu cred….sau totusi ?…

 2. Mai Dac Bulibas, am zis ca nu-ti mai raspund, dar o fac pentru altii care poate vor sa stie. In primul rind nu sint 73 miliarde, ci 7,3 miliarde. In al doilea rind investitia este a chinezilor, deci prietenii rusilor. Sincer sa fiu eu n-as fi prea incintat sa vina China in Romania, exista experiente neplacute cu chinezii si in Muntenegru si in Ucraina.
  Dar firme mari vor veni si in Romania, nici o grija.

 3. Unde sunt cei 80 miliarde euroi ????….Werner a esuat lamentabil, este un esec total, o dauna totala. Este un supus, o sluga a UE si SUA !!!. Datoria Coloniei a atins un record de peste 130 miliarde euroi, peste 50 % din PIB-ul roamnicai !…Peste 25 % din terenurile agricole sunt in proprietatea strainilor !. Colonia este amanetata !. Ati ajuns datori vanduti !
  Ca sa inveselesc putin situatia va prezint un fragment din articolul de ieri de la EDITORIAL al D-lui Dumitru Pacularu ( vezi @Babacule !!!, ca sa stii cine ce a ” rezolvat” )
  „… Cu toate acestea, Ungaria nu România este ţara aleasă pentru o investiţie uriaşă, de 73 de miliarde de euro. Este vorba despre cea mai mare fabrică de baterii pentru Mercedes, BMW, Volkswagen din Europa ce se va construi la Debrecen, nu într-un oraş din vestul României, Satu Mare, Oradea, Arad sau Timişoara.”
  (Ai inteles FIJUSKA ?… Ungaria NU e romania !.)

 4. Lui Iohannis i se pot reprosa multe dar si-a facut din plin datoria fata de tara, a rezolvat cele 80 miliarde euro. Aici vorbim nu de persoana Iohannis ci de Presedintia Romaniei. Suma a fost aprobata in Consiliul European, adica exact acolo unde merg numai sefii de stat sau de guvern.
  In rest, sa-i lasam pe circotasi si pe cioflingari sa latre de pe margine.

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Blaga: Îl susţinem pe Băsescu

Asculta acest articol Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, după votul din Parlament pentru suspendarea şefului statului, că partidul