Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Familie dată afară dintr-o locuinţă naţionalizată după ce a plătit-o integral

Dan Vasile din Satu Mare a luptat mai mult de 10 ani prin tribunale pentru casă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dan Vasile din Satu Mare a luptat mai mult de 10 ani prin tribunale pentru casă
Dan Vasile din Satu Mare a luptat mai mult de 10 ani prin tribunale pentru casă

  Dan Vasile şi Dan Maria, cetăţeni ai municipiului Satu Mare, au venit la redacţia Informaţia Zilei fiind în prag de disperare.

Aceştia susţin că şi-au pierdut locuinţa în urma unui lung proces, acuzându-l acum pe mandatarul Chilici Ioan de fals în acte şi primăria Satu Mare de nepăsare în ceea ce priveşte cazul lor.
Situaţia este una cusută cu aţă albă întrucât autorităţile sătmărene susţin că i-au oferit tot sprijinul, însă acesta a refuzat.
Familia Dan, din municipiul Satu Mare, a luptat mai mult de 10 ani prin sălile de judecată, au înaintat memorii către instituţiile statului, dar cu toate acestea au rămas fără casă.
Dan Vasile, în vârstă de 62 de ani, începe prin a povesti cum statul român i-a oferit în anul 1986 o locuinţă, după ce casa pe care o avea a fost demolată. Având o familie mare, a primit o casă naţionalizată de pe strada Crinului numărul 24, din municipiul Satu Mare. Au stat în chirie acolo şi în 1998 au dorit să o cumpere de la statul român, fiind în vigoare la acea vreme legea 112/1995. Firma care se ocupa de toate aceste tranzacţii era SC Comcas SA. Au făcut contract, au dat avansul necesar şi până în 2002 au achitat casa integral.
Reclamantul susţine că aici au început problemele lui, tot în anul 2002 fiind chemat de către fostul proprietar Erni Wendelin în instanţă, acesta din urmă cerând desfacerea contractului. De atunci şi până în 2010 s-au perindat prin săli de judecată, pe la instituţiile statului, dar în zadar. Fostul proprietar Erni Wendelin, domiciliat în Germania, l-a angajat pe mandatarul Chilici Ioan pentru a-i recupera cu orice preţ locuinţa. “Trebuie să vă spun că în 2006 fostul proprietar a murit, cu toate acestea Chilici Ioan continu[ procedurile. Totul a fost făcut în interes personal, mandatarul locuieşte în prezent în casa mea”, a declarat Dan Vasile.
Cetăţeanul a apelat la redacţia Informaţia Zilei deoarece în vara acestui an a descoperit în beciurile Judecătoriei Satu Mare documente noi care să îi ateste dreptatea. “Am descoperit din greşeală câteva documente noi, eu nici până acum necunoscând care au fost motivele clare pentru care familia mea a fost evacuată. Scormonind printre hârtii am aflat trei documente în care sunt trecute alte persoane ca şi debitori, unde apar firme din Timişoara, Bucureşti şi Constanţa ca fiind angajate pentru recuperarea creanţelor”, a explicat Dan Vasile.
Chilici Ioan susţine că verdictul instanţei de  judecată trebuie respectat

Chilici Ioan susţine că nu a comis nicio ilegalitate, instanţa dându-i dreptate clientului său.
“Clientul meu Erni Wendelin a câştigat procesul în mod legal. În 2002 am dorit desfacerea contractului de vânzare-cumpărare dintre familia Dan şi statul român şi retrocedarea imobilului în natură, ceea ce am şi obţinut prin intermediul legii 10/2001. Despre actele pe care acesta susţine că le-a găsit nu ştiu nimic. Voi lăsa instituţiile să îşi facă treaba şi am să mă apăr cum pot. În prezent este adevărat că locuiesc şi pe strada Crinului 24 şi pe strada Marsiliei unde am domiciliul. Pe strada Crinului sunt administrator, soţia clientului meu dându-mi acest drept”, a declarat Chilici Ioan.
Acuzaţiile se îndreaptă şi spre Primăria municipiului Satu Mare. Mihaela Faur, şeful Biroului de Evidenţă a Patrimoniului, cunoaşte cazul şi susţine că cetăţeanului i s-au oferit două locuinţe, una pe strada Libertăţii, iar alta în cartierul Micro 17. Aceştia au refuzat de fiecare dată. Voinea Ungureanu, directorul societăţii SC Comcas SA ne spune că într-adevăr contractul a fost semnat şi stampilat la acea vreme, că plata a fost efectuată de către reclamanţi, dar că acel contract a fost desfăcut printr-o hotărâre judecătorească. În acest context societatea, fiind doar un intermediar, nu mai putea face nimic.
Florin Găzdac, consilier superior în cadrul Prefecturii Satu Mare, spune că dosarul şi dovezile noi din acest caz au fost depuse la instituţia lor, urmând să fie trimise la Agenţia Naţională pentru Retrocedarea Proprietăţilor (ANRP).
“Astfel de cazuri sunt dureroase, lupta este una acerbă şi îţi trebuie nervi de oţel pentru a duce totul la bun sfârşit. Noi am primit noile dovezi, urmând ca întreg dosarul să fie trimis la ANRP pentru investigaţii amănunţite. Mai mult nu putem face, în contextul în care în prezent mai există un proces pe rolul instanţelor de judecată din Mureş. O decizie dată de către instanţă trebuie respectată de ambele părţi implicate”, a declarat Florin Găzdac.
Şirul întreg al evenimentelor, răspunsurile primite din partea reclamatului Chilici Ioan şi din partea instituţiilor mai sus menţionate pot fi văzute sâmbătă de la ora 22.00 pe Informaţia TV, la emisiunea Necazurile Oamenilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns