Image 1
Image 2

INFORMATIV

Ce recomandări fac pompierii sătmăreni pentru noaptea de Revelion?

Dintr-un anunț ISU Satu Mare aflăm că în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, pompierii sătmăreni vor fi zilnic la datorie pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor, atât în cazul situațiilor de urgență, cât și în acordarea primului ajutor calificat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru eficientizarea timpului de răspuns, pompierii militari dispun de peste 34 de mijloace tehnice, fiind în măsură să asigure gestionarea optimă a situațiilor de urgență apărute, în vederea limitării pagubelor materiale și salvării de vieți.

 

Premergător desfășurării activităților publice, organizate la trecerea dintre ani, în județul Satu Mare, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat acțiuni de îndrumare și control la unitățile de alimentație publică (restaurante, săli de evenimente etc.), unde se așteaptă un număr mare de persoane, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență.

 

Ne dorim ca trecerea dintre ani să fie marcată doar prin momente de bucurie, motiv pentru care atragem atenția organizatorilor de evenimente asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor activităților.”, transmite ISU Satu Mare.

 

Se impune:
-menținerea liberă, pe toată durata evenimentului, a tuturor căilor de evacuare, fiind strict interzisă atât blocarea sub orice formă a ușilor, cât și depozitarea de mobilier sau decoruri artistice;
-asigurarea măsurilor privind evacuarea populației în cazul producerii unei situații de urgență, dar și a funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
-instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

 

De asemenea, se face precizarea că nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, precum și cele de exploatare din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, pot duce la posibilitatea producerii unei situații de urgență, atrăgând răspunderea civilă sau penală, după caz.

 

Totodată, se face apel la cetățeni să nu utilizeze artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice.

 

Dacă totuși doriți să folosiți materiale pirotehnice, le puteți utiliza doar pe cele din categoria I, care prezintă un pericol redus. Chiar și în acest caz, jocul copiilor cu acestea poate avea urmări grave. Limitați accesul celor mici la astfel de mijloace.

 

Astfel de activități se vor desfășura în conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, cu respectarea distanței de siguranță față de oameni, animale, clădiri, arbori și autovehicule.

 

CITEȘTE ȘI: Revelion în aer liber, în centrul municipiului Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with