Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În ultimii 18 ani investiţiile din comuna Păuleşti au ridicat standardul de confort şi civilizaţie al locuitorilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Utilaje la Paulesti

Păuleşti este cea mai apropiată comună de Satu Mare. Doar indicatoarele de localitate atrag atenţia că se iese din reşedinţa de judeţ şi se intră într-o altă aşezare. Unitatea administrativ teritorială este compusă din satele Păuleşti, Amaţi, Ambud, Petin, Ruşeni şi Hrip, aflat la 18 kilometri de Satu Mare. Populaţia celor 6 sate este de 5.311 locuitori. Important este că aproximativ 30% din populaţia comunei are loc de muncă. Se estimează că sunt peste 1.500 de angajaţi în cadrul celor 110 agenţi economici, cărora li se adaugă numeroase persoane care sunt persoanen fizice autorizate sau alte forme organizatorile. Prin investiţiile făcute a crescut standardul de confort şi civilizaţie al locuitorilor.

În timp s-a construit un nou sat

Primarul Nagy Iosif ne-a prezentat câteva aspecte cu referire la evoluţia în timp a numărului de case, dar şi cea a populaţiei, care este în creştere. În ultimii 18, de când se află în funtea comunităţii din comuna Păuleşti, s-au deschis aproximativ 15 străzi, care au condus la atragerea unui număr considerabil de locuitori chiar din Satu Mare. Totul a pornit în creştere mai ales din momentul în care a fost finalizat Planul Urbanistic General – PUG, care a permis extinderea intravilanului.

Pe seama exodului de la oraş la sat s-au înfiinţat în comună numeroase societăţi comerciale care au condus la angajarea a peste 1.500 de persoane, unele chiar din Satu Mare. Pe seama creşterii numărului de salariaţi au crescut inclusiv veniturile proprii ale consiliului local. Nivelul de trai, dar mai ales de confortul populaţiei a crescut. De-a lungul anilor au fost realizate reţele de utilităţi în toate satele, inclusiv pe străzile nou înfiinţate.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de vineri, 21 noiembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns