Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tot mai mulți tineri se implică în voluntariat și activități extrașcolare

tineri absolventi la unul dintre targurile de locuri de munca organizate pentru ei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
tineri absolventi la unul dintre targurile de locuri de munca organizate pentru ei
tineri absolventi la unul dintre targurile de locuri de munca organizate pentru ei

Secretarul de stat din cadrul MTS Cristian Cosmin a declarat sâmbătă la Covasna că, potrivit rezultatelor studiului, interesul tinerilor faţă de conferinţe, dezbateri, proiecte comunitare şi participarea la ateliere de creaţie este, în medie, cu 6% mai mare în 2014 faţă de 2012.

“Vorbim despre un trend ascendent în ce priveşte activităţile de voluntariat şi extraşcolare. (…) Aici, MTS completează eforturile Ministerului Educaţiei Naţionale, noi ne ocupăm de partea de voluntariat, de partea de educaţie nonformală şi vreau să vă spun că apetenţa tinerilor a crescut semnificativ pentru aceste proiecte care nu ţin neapărat de scoală, ci de viaţa lor extraşcolară”, a declarat Cristian Cosmin.

Potrivit aceluiaşi studiu, gradul de mulţumire al tinerilor a crescut în majoritatea variabilelor utilizate pentru a măsura această dimensiune. Spre exemplu, în ce priveşte evaluarea vieţii cotidiene, 67% dintre tineri afirmă că viaţa lor de zi cu zi este bună şi foarte bună, comparativ cu 2012 când doar 51% afirmau acest lucru. De asemenea, percepţia tinerilor asupra vieţii a căpătat o doză de optimism în ultimii doi ani.

Studiul relevă o schimbare pozitivă şi în ce priveşte numărul tinerilor care au participat la un curs de calificare, iniţiere sau de perfecţionare în afara şcolii. Intenţiile antreprenoriale au cunoscut o creştere de 7%, de la 27% în 2012 la 34%, iar accesul pe piaţa muncii rămâne principala zonă în care tinerii consideră că ar trebui luate măsuri legislative.

Comparând datele din 2012 cu cele actuale se observă o scădere a toleranţei tinerilor faţă de persoanele de etnie romă şi homosexuali, singurul caz în care nu se observă schimbări fiind persoanele cu handicap. Studiul mai relevă că numărul tinerilor care consumă tutun este în creştere cu 4 procente, de la 31% în 2012 la 35% în 2014.

Sondajul a fost realizat în perioada august—septembrie de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde la cererea MTS, pe un număr de 1.205 subiecţi cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, acesta având o marjă de eroare de 2,8%.

Cristian Cosmin a menţionat că rezultatele sondajului vor fi făcute publice săptămâna viitoare pe site-ul MTS.

Concluziile studiului au fost făcute sâmbătă la Covasna, unde a avut loc prima Gală Naţională a Societăţii Civile de Tineret, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte pentru tineret derulate în acest an. Gala s-a desfăşurat sub genericul “Inspirăm o nouă generaţie” şi a fost organizată sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi al autorităţilor locale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns